VAKARA ZIŅAS. Mājas un Elīnas Vānes sargs Kuba

Guna Blaua 20.aprīlis 2021, 5:45
 
IMANTA STRADA UN ELĪNAS VĀNES ARHĪVS
Lieliskā aktieru pāra Elīnas Vānes un Imanta Strada Valmieras mājā pirms trim gadiem ienāca rotveileru sugas sunīte Kuba. «Tā bija Elīnas ideja, ka mums vajag suni. Tagad ir mājas un arī Elīnas sargs, kad manis nav mājā,» sazvanīts starp mēģinājumiem Dailes teātrī, ar smaidu saka Imants. «Kad suni dabūjām, ciltsrakstos viņai jau bija ierakstīts vārds Kuba, tāpēc to vairs nevarējām mainīt uz vārdu, kas mums ienāktu prātā,» par savu mīluli, kura Valmierā ir visnotaļ populāra, pateicoties vairākiem televīzijas raidījumiem, saka aktieris.

Brīvdomātājs ar ciltspapīriem

«Reiz, kad Elīna devās uz Rīgu filmēties, viņa man teica, ka tikai iebrauks paskatīties kucēnu pie mūsu kolēģes Ievas Puķes draugiem. Lai gan konkrētu lēmumu par suņa iegādāšanos nebijām pieņēmuši, paskatīšanās beidzās ar to, ka Elīna kucēnu paņēma. Tas bija pilnīgs ekspromts, un tā nu mājās braucām jau trijatā,» trīs gadus senos notikumus atminas Imants. «Kad Kuba sāka pie mums dzīvot, pirmā sajūta bija, ka viņa uz mums skatās kā uz tādiem plebejiem, jo viņai ciltspapīri ir, bet mums nav,» smejas Imants, uzsverot - rotveileru sugas suņi noteikti ir dēvējami par brīvdomātājiem, arī Kuba, jo «šim sunim brīžiem ir tāda sava attieksmīte…».

Lai gan par savu īsto saimnieci Kuba atzīstot Elīnu, taču arī Imantam ar suni esot labs kontakts. «Kad ir kaut kādas problēmas, es mierīgi Kubai varu iedot pa dupsi, taču tas galīgi nenozīmē, ka mājās nodarbojos ar suņa sišanu! Bet Kuba labi zina, ka varu padot bargāku balsi, un viņa mani klausa. Un nav jau tā, ka Elīna ir tā labā, bet es - bargais saimnieks. Arī es esmu ļoti draudzīgs un labs. Mums ir ļoti daudz «bumbiņu spēles», kociņa mešana un arī citādas aktivitātes,» atzīst aktieris.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas