VAKARA ZIŅAS. Jope saceļ kājās ginekoloģijas klīniku

Dana Dravniece 28.februāris 2021, 8:15
 
JURA JOPES ARHĪVS
Laikā, kad klātienes izrādes nenotiek ne teātros, nedz arī operā, operdziedātājs Juris Jope pievērsies apsveikumu biznesam. Viņš savā «Facebook» profilā publicējis piedāvājumu, aicinot kungus nosūtīt muzikālu 8. marta sveicienu savām mīļotajām dāmām, turklāt var izvēlēties, vai sūtīt video sveicienu vai klātienes sveicienu (protams, ievērojot visas drošības normas). Sveicienu iespējams papildināt ar ziediem.

Mērens šoks ginekoloģijas centrā

Nācies piedzīvot arī dažus kolorītus gadījumus. «Visspilgtākā epizode, kas man palikusi atmiņā, saistās ar uzstāšanos Rīgas ginekoloģijas centrā, kur kāds kungs savai kundzei bija pasūtījis muzikālu sveicienu, kā arī ziedu kasti, pildītu ar makarūniem un noteiktas firmas konfektēm. Sveicamajai dāmai desmitos no rīta dziedāju «Bésame mucho», taču viņas kolēģes bija ļoti pārsteigtas un sākumā nesaprata, ko tas vīrietis smokingā vēlas…» Juris smejas un atzīst, ka šādās reizēs viņam lieti noder aktiera talants [savu karjeru viņš savulaik sāka kā aktieris Latvijas Nacionālajā teātrī], lai atrastu pareizos vārdus un uzrunātu sveicamo. «Pēc mana dziedājuma klīnika bija sacelta ar kājām gaisā, un visiem bija mērens šoks, kas beidzās ar saviļņojumu un laimes asarām.»

Sākās kā eksperiments

Kā dziedātājs pastāstīja »Vakara Ziņām«, šāds eksperiments - muzikālu video sveicienu sūtīšana - sācies pirms 14. februāra, kad daudzi svin Valentīndienu. «Viss sākās ar to, ka manai sievai Zanei kāds darbā palūdza iegādāties ziedu kompozīciju, taču, aplūkojot piedāvājumu, viņai nekas neiepatikās, tāpēc viņa šo darbu paveica pati, izveidojot ziedu kasti. Rezonanse bija tik liela, ka sāka rasties papildu pasūtījumi no kolēģiem un paziņām.» To redzot, Juris savai kundzei teicis: sak, ja jau tev tik ļoti patīk strādāt ar ziediem, tad piedāvā šādas kastes Valentīndienā. «Uz to viņa smejoties atbildēja: ja jau tev tik ļoti patīk dziedāt, tad piegādā ziedus dziedot. Tik vienkārši radās šī ideja.»

Izrādās, ka pieprasījums bijis ļoti liels, jo daudziem patikusi doma, ka smokingā tērpies operas solists ierodas mīļotās sievietes darba vietā, pasniedz košu ziedu kasti un nodzied serenādi. To stāstot, mākslinieks uzsver, ka viņš gan piedāvā personalizētus video sveicienus, taču lielākā piekrišana bijusi tieši maksimāli drošiem klātienes sveicieniem.

Topā - divas dziesmas

Taujāts par cilvēku vēlmi attiecībā uz skaņdarbiem un ziediem, Juris saka: gan Valentīndienā, gan tagad, saņemot vēlmes par 8. marta sveicieniem, topā esot izvirzījušās divas dziesmas - «Bésame mucho» un «O, sole mio», bet attiecībā uz ziediem vispopulārākās esot rozā un violetās krāsas rozes un lizantes. «Prieks, ka latviešu vīrieši tiešām padomā par niansēm, kas iepriecinātu viņu sievietes. Piemēram, kāds puisis vēlējās savai mīļotajai sagatavot ziedu kasti, papildinot to ar sausu sarkanvīnu un mājās ceptiem riekstiņiem, kas pildīti ar kondensēto pienu.»

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas