VAKARA ZIŅAS. Fomins pēc koncertiem nobrauc līdz pat 450 kilometriem

Sandris Vanzovičs, Lāsma Gaitniece 22.februāris 2021, 21:00
 
PUBLICITĀTES FOTO: ANDREJS STROKINS
Lai gan sabiedrībā teju folklorizējies priekšstats, ka mūziķi pēc koncertiem parasti atslābinās ar kādu glāzīti grādīgā, vismaz uz Ivo Fominu tas neattiecas – viņš sēžas pie auto stūres un brauc uz savām mājām Liepājā.

Šķiet, viens no emocionāli nogurdinošākajiem braucieniem mājup dziedātājam Ivo Fominam sanāca pēc VEF kultūras pilī notikušās dziesmu aptaujas «Muzikālā banka», pat pašam pie stūres nesēžot. «Mūs pa ceļam uz Liepāju apturēja piecas reizes - trīsreiz Rīgā, vienreiz kaut kur pie Saldus un vienreiz jau Liepājā,» par braucienu komandantstundas ietvaros stāsta Ivo. «Prasīja pašapliecinājumus, protams, atpazina, tāpēc personas dokumentus īpaši nepārbaudīja. Nakts, sniegputenis, policistiem arī gribējās aprunāties - tā nu ceļā pavadījām piecas stundas. Braucām ar grupas busiņu, pie stūres šoreiz sēdēja ģitārists Roberts [Dinters], bet es arī negulēju, visu laiku ar viņu runājos.»

Pēc koncertiem Rīgā mūziķis gandrīz vienmēr dodas mājup, visbiežāk pats pie stūres, kas nozīmē, ka atpakaļceļā vien nākas pavadīt aptuveni 230 kilometrus. Īpašs stāsts ir par pēdējo divu gadu «Muzikālo banku», kas norisinājās Daugavpilī, bet no šīs pilsētas līdz Liepājai jau ir tuvu pie 450 kilometriem. «Mašīna plīsa un niķojās, kaut kādas signāllampiņas ik pa laikam iedegās - ko es no tām daudz saprotu?!» atminējās Ivo. Taču nekas - aizbraukuši! Bieži vien viņš šajos braucienos dodas kopā ar sievu Ivetu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:43

Jaunākās diskusijas