VAKARA ZIŅAS. Kam cilvēki zvana uzreiz pēc ceļu satiksmes negadījuma?

Auto eksperts Gints Gavers 11.jūlijs 2019, 21:00
 
Publicitātes foto
Iekļūšana ceļu satiksmes negadījumā rada stresu un bieži arī nezināšanu, kā rīkoties tālāk. Parasti pēc iekļūšanas negadījumā seko telefona zvans. «If Apdrošināšana» veica aptauju, lai noskaidrotu, kam negadījumā iekļuvušie autovadītāji zvana visbiežāk, protams, ar piebildi, ka negadījumā nav cietuši cilvēki.

Tikai pieci procenti paši tiktu galā ar situāciju

Aptaujā tika noskaidrots, ka autovadītāji visbiežāk pēc negadījuma zvanītu policijai. Tā rīkotos divdesmit seši procenti. Savukārt divdesmit trīs procenti no aptaujātajiem uzreiz pēc avārijas steidz sazināties ar apdrošinātāju. Tāds pats skaits respondentu jeb divdesmit trīs procenti aptaujāto pašam pirmajam zvanītu savam dzīvesbiedram. Vēl septiņi procenti respondentu vispirms sazinātos ar vecākiem. Jaunieši vecumā līdz 24 gadiem pēc iekļūšanas negadījumā tieši vecākiem zvanītu visbiežāk. Savukārt trīs procenti no visiem aptaujātajiem sazinātos ar darba devēju, bet pieci procenti padomu jautātu draugiem. Tikai pieci procenti no aptaujātajiem atzina, ka nezvanītu nevienam un ar situāciju tiktu galā paši.

Uzzini, pie kā vērsīsies sievietes un pie kā vīrieši?

Atšķiras tas, kam biežāk zvanītu sievietes, bet kam - vīrieši. Tikai deviņpadsmit procentu no aptaujātajiem vīriešiem atzina, ka zvanītu savai dzīvesbiedrei, lielākā daļa zvanītu policijai vai apdrošinātājam. Sievietes pēc negadījuma kā pašam pirmajam visbiežāk zvanītu vīram. Tā darītu pat veseli divdesmit septiņi procenti. Nav noslēpums, ka sievietēm sākotnēji nepieciešams emocionāls atbalsts un iespēja konsultēties. Kad nepieciešamā informācija ir apkopota un zināms, kā rīkoties tālāk, tad seko zvani apdrošinātājam, policijai vai kādam citam.

Grozies, kā gribi, bet vislabāk ir ceļu satiksmes negadījumos neiekļūt! Jūs teiksiet - tas nav iespējams? Muļķības! Gandrīz trešdaļa autobraucēju savā šofera karjeras laikā nav iekļuvuši nevienā negadījumā. Īsta dāvana apdrošinātājiem! Līdzīgi kā ar alkoholismu, arī autovadītājam ir svarīgi atzīt, ka viņš pats dara daudz un dažādu lietu, kas veicina iekulties nepatikšanās. Tikai apzinoties to, mēs varam sākt tikt vaļā no nejēdzīgām un pat bīstamām lietām, ieradumiem, nevērības.

«If Apdrošināšanas» iepriekš veiktajā aptaujā septiņdesmit viens procents no autovadītājiem paši atzina, ka braucot ir nodarbināti ar blakus lietām, kas var novērst uzmanību. Visbiežāk autovadītāji pie stūres ēd vai lieto telefonu bez brīvroku sistēmas, tāpat daudzi klausās skaļu mūziku. Šādas nodarbes ne vien novērš uzmanību no ceļa, bet lēnāks kļūst vadītāja reakcijas laiks un vairākas reizes palielinās risks iekļūt avārijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:49

Jaunākās diskusijas