Krievu propagandisti zākā Rinkēviču

tautaruna.lv 9.jūnijs 2023, 19:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Krievijas medijiem, protams, nav paslīdējis garām fakts, ka Latvijā par Valsts prezidentu ievēlēts Edgars Rinkēvičs.

"Maskavas TV par Rinkēviču: kvēls rusofobs, kura karjeras izaugsmi nodrošinājis fakts, ka viņš ir gejs," raksta "Twitter" lietotājs.

Maskavas TV par Rinkēviču: kvēls rusofobs, kura karjeras izaugsmi nodrošinājis fakts, ka viņš ir gejs. Sakiet, ko gribat, bet no tā, cik ļoti Rinkēvičs nepatīk Kremlim, secinu, ka Saeima izdarīja pareizu izvēli!

Lauvilis: Gan jau ne no tika Krievijas vien dzirdēsim kaut ko tādu. Ievēlot, vajadzēja izvērtēt visus riskus.

Marija: Viņiem patiktu Šlesers, Lembergs, Roslikovs...

Futbols: Rinkēvičs sāka strādāt par ārlietu ministru 2011. gadā, bet "iznākšana no skapja" bija 2014. Kaut kā neiet kopā ar tekstu par straujo raķetes karjeru, bet vatņikiem derēs.

Jau ziņots, ka Saeima par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas "Jaunā vienotība" (JV) virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV).

Par Rinkēviča ievēlēšanu nobalsoja 52 deputāti. Jau kopš pirmās balsošanas kārtas par Rinkēviču balsoja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). JV Saeimā ir 26 balsis, bet ZZS - 16 deputāti. Pēc savas prezidenta amata kandidātes Elīnas Pinto izkrišanas otrajā kārtā par labu Rinkēvičam nosliecās arī "Progresīvie", kuriem parlamentā ir 10 deputāti.

Rinkēvičam svinīgo solījumu būs jādod un amatā paredzēts stāties jūlija pirmajā pusē, kad pilnvaras noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Egilam Levitam, kurš no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu atteicās, jo pārvēlēšanai trūka balsu.

Valsts prezidenta vēlēšanās kandidēja arī valdošo koalīciju veidojošā "Apvienotā saraksta" (AS) virzītais AS dibinātājs, uzņēmējs Uldis Pīlēns un opozīcijā esošo "Progresīvo" izvirzītā publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:26

Jaunākās diskusijas