35 gadu vecumā mirst modele, kas cīnījās ar anoreksiju un svēra vien 24 kg

tautaruna.lv 26.maijs 2023, 19:35
 
F64
23. maijā 35 gadu vecumā slimnīcā nomira veiksmīgā Izraēlas modele Karina Baumane. Karina daudzus gadus cieta no anoreksijas. Dienu pirms nāves viņa bija reanimācijā akūtas pneimonijas dēļ. Šī hospitalizācija izrādījās pēdējā.

Karina nepārdzīvoja pēdējo pneimoniju: slimība izraisīja orgānu mazspēju.

Slimnīcā Karīna atradās mākslīgajā komā un pieslēgta dzīvību uzturošām ierīcēm, taču novārgušais ķermenis vairs nespēja atgūties. Dienu vēlāk jaunā sieviete nomira, raksta Vesty.co.il.

Modele cieta no anoreksijas apmēram 15 gadus. Viņa pirmo reizi devās uz slimnīcu ēšanas traucējumu dēļ 23 gadu vecumā un kopš tā laika nav spējusi atgūt veselīgu svaru.

Karinai ir 5 māsas un brāļi, no kuriem 4 darbojas modes jomā, izveidojuši ģimenes. Taču Karinas dzīve izvērtās citādi: pašā karjeras sākumā viņa saslima ar anoreksiju, sāka zaudēt svaru un sasniedza kritisko līmeni. 2011. gadā viņas svars bija tikai 36 kg (ar augumu 1,69 cm), un pēc tam nokritās līdz 24 kg.

Intervijā žurnālistiem meitene sacīja, ka stimuls svara zaudēšanai bija piezīme Parīzes modeļu aģentūrā, kur viņai tika ieteikts "nomest 5 kg, lai iegūtu lielāku popularitāti". Sākot ar diētām, Karīna vairs nevarēja apstāties un sāka badoties. Kopš tā laika viņas stāvoklis tikai pasliktinājās, ieskaitot daudzas hospitalizācijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:38

Jaunākās diskusijas