Bils Geitss kļuvis par šantāžas upuri; viņš saņēmis draudus

tautaruna.lv 28.maijs 2023, 10:43
 
imago images/Scanpix/LETA
Finansists Džefrijs Epšteins, kurš tika apsūdzēts cilvēku tirdzniecībā seksuālas izmantošanas nolūkos, mēģinājis draudēt Microsoft dibinātājam Bilam Geitsam, raksta The Wall Street Journal.

Izdevuma avoti vēsta, ka Geitsam bijis īss romāns ar bridža spēlētāju no Krievijas vārdā Mila Antonova (2010. gadā viņa kādā video minēja, ka pirms kāda laika bridža turnīrā tikusies ar Microsoft dibinātāju un izspēlējusi partiju ar viņu).

2013. gadā, raksta WSJ, Antonova vēlējās atvērt tiešsaistes bridža skolu ar nosaukumu BridgePlanet un meklēja finansējumu projektam. Tad Geitsa padomnieks Boriss Nikoličs iepazīstināja viņu ar Epšteinu. Antonova ar Epšteinu tikās 2013.gada nogalē, viņš naudu projektam neiedeva, bet vēlāk piekrita apmaksāt viņas programmēšanas apmācības.

2017. gadā Epšteins nosūtīja Geitsam e-pastu, lūdzot Microsoft dibinātājam atlīdzināt Antonovas mācību maksu.

Tiek pieņemts, ka Epšteins tādējādi lika saprast, ka zina par tobrīd vēl precētā Geitsa un Antonovas romānu. Iespējams, raksta WSJ, finansists nolēma pieminēt Geitsa saistību ar Antonovu, lai piespiestu Microsoft dibinātāju ieguldīt labdarības fondā, ko Epšteins mēģināja izveidot ar JPMorgan. Galu galā fonds tā arī netika dibināts.

Geitsa preses dienests, atbildot uz šo, norādīja, ka Microsoft dibinātājam ar Epšteinu nav nekādu finansiālu attiecību. Pats Geitss iepriekš teica, ka viņš vairākas reizes pusdienojis ar Epšteinu, lai apspriestu labdarības projektu, kas galu galā nerealizējās. Vienlaikus Microsoft dibinātājs uzsvēra, ka tikšanās ar finansistu bijusi kļūda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas