Pat Sergejs Lavrovs izsakās par Verkas Serdučkas iznācienu "Eirovīzijā"

tautaruna.lv 27.maijs 2023, 3:30
 
Scanpix
Ukraiņu mākslinieks Andrejs Daņilko "Eirovīzijas 2023" lielajā finālā uzstājās Verkas Serdučkas tēlā ar dziesmu "Dancing Lasha Tumbai" – tieši ar šo skaņdarbu Daņilko pārstāvēja Ukrainas valsti Eirovīzijā 2007. Tad krievi dzirdēja, ka viņš dzied "Rush, goodbye", kas izraisīja nopietnu skandālu, vēsta unian.net.

Šogad konkursa kompozīcijas fragmentu mākslinieks izpildīja arī konkursa atklāšanas iznāciena laikā 13. maijā. Tad viņš atkal dziedāja "Rush, goodbye", kas saniknoja krievus.

Tādējādi Krievijas mediji to nodēvēja par "nožēlojamu uzvedību", "nožēlojamu situāciju", "bakhanāliju" un "izmisuma uzliesmojumu".

"Andrejs (Daņilko - red.) tagad ir nožēlojamā stāvoklī. Viņš labi apzinās, ka ceļš uz Krieviju viņam ir slēgts uz visiem laikiem. Naudas, ko viņš šeit nopelnīja, vairs nav un nebūs," sacīja Sergejs Lavrovs, sniedzot komentāru krievu presei, kur viņš sevi dēvē par "tuvu mūziķa draugu".

Pēc Lavrova vārdiem, Daņilko "mēģina kaut kā nostiprināties Eiropā".

"Pārsvarā uz viņa retajiem koncertiem Eiropas pilsētās brauc ukraiņi. Eiropieši viņu vienkārši nepazīst. Viņš saprot, ka viņam tagad vismaz kaut kas jāpaņem, lai varētu nopelnīt. Lai par viņu runātu, Daņilko dziedāja "Krievija, ardievu""", sacīja Lavrovs.

Ir vērts atzīmēt, ka Andrejs Danilko patiešām bieži koncertē ārzemēs. Uz katru viņa pasākumu pulcējas pilna zāle apmierinātu klausītāju, un biļetes tiek izpārdotas zibens ātrumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:55

Jaunākās diskusijas