"Ir bail vilties". Tauta atklāj, ko domā par Pinto un Rinkēviču kā prezidenta amata kandidātiem

tautaruna.lv 18.maijs 2023, 4:30
 
Pixabay.com
Šī gada 11. maijs politikā bija nozīmīgs, jo gan "Jaunā vienotība", gan "Progresīvie" paziņoja savus kandidātus, kurus virzīs uz Valsts prezidenta amatu.

Jau tika ziņots, ka partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) Valsts prezidenta amatam nolēmusi virzīt ilggadējā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) kandidatūru, taču opozīcijas partija "Progresīvie" paziņoja, ka Valsts prezidenta amatam virzīs publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

Arī mikrovietnē "Twitter" sabiedrība pauž savas sajūtas par jaunumiem. Lai gan daudziem Pinto ir sveša, ir arī konkrēta sabiedrības daļa, kas spriež par kandidāti pēc savas pieredzes:

"Lieliska prezidenta amata kandidāte ar plašu tvērumu, domas dziļumu un skaidrumu, starptautisko un vietējo pieredzi, un apbrīnojamām valodas zināšanām. Ja ne šoreiz, tad nākamo vai aiznākamo reizi, Elīnas laiks pienāks, un viņa būs mana prezidente."

"Ir divas prezidentes, ko es ļoti cienu un kas mani iedvesmoja, iedvesmo, iedvesmos! Viena ir Latvijas bijusī prezidente Vaira Vīķe - Freiberga un otra - topošā prezidente Elīna Pinto! Abas iestājas par Stambulas konvencijas ratifikāciju!"

"Elīnas Pinto izvirzīšana Valsts prezidentes amatam ir vēsturisks brīdis. Tas iezīmē pagrieziena punktu Latvijas politiskajā vidē ceļā uz dziļāku integrāciju Rietumu pasaulē."

Neatpaliek komentāri par otru izvirzīto kandidātu Edgaru Rinkēviču:

"Man ir bail vilties, jo arī Levits man ļoti simpatizēja pirms kļuva par prezidentu."

"Rinkēvičs labs kandidāts. 49 balsis varētu būt visai drošas, tālāk jārunā. Kāds ārlietu ministrs būs Rihards Kols, tas gan vēl būs jāskatās."

"Varbūt vajag prezidenta amatu sadalīt, Pīlēns var būt iekšpolitikas prezidents, Rinkēvičs - ārpolitikā."

"E.Rinkēvičs ir izcils kandidāts Prezidenta amatam, bet vēl lielāks prieks ir par to, ka viņš praktiski izslēdz iedomīgā Pīlēna iespēju ieņemt šo amatu! Žēl, ka līdz ar šo,visdrīzāk, ZZS atgriežas koalīcijā!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas