Atklāts, ko Čārlzs III ēda brokastīs kronēšanas dienā. Visai ekscentriski!

tautaruna.lv 15.maijs 2023, 4:00
 
Scanpix/AP
Karaļa Čārlza kronēšana 6. maijā notika Vestminsteras abatijā karaliskās ģimenes klātbūtnē. Par jaunā monarha ekscentriskajām brokastīm raksta dailystar.co.uk.

Kronēšanas diena - 2023. gada 6. maijs - iespējams, bija nozīmīgākā diena karaļa Čārlza III dzīvē, kuru viņš iesāka ar savām iecienītajām brokastīm - tieši tādām pašām, kā jebkurā citā dienā.

Čārlzs III ir pazīstams ar saviem ekscentriskajiem lūgumiem, sākot no izgludinātām kurpju šņorēm līdz ceļošanai ar paša izvēlētu tualetes papīru, un viņa brokastis nav izņēmums.

Uz karaļa brokastu šķīvja nedrīkst parādīties kāda parasti itin tipiska brokastu sastāvdaļa, atklājis viņa bijušais preses sekretārs Džuliāns Peins.

Viņš teica: “Visu gadu laikā, kamēr tur strādāju, es brokastīs ne reizi neredzēju vārītu olu.

Karalis neēd pusdienas, tāpēc es ļoti ātri iemācījos, ka, esot ceļā, ir svarīgi ieturēt pamatīgas brokastis vai paņemt līdzi dažus uzkodu batoniņus, lai būtu spēks turpināt dienu.”

Ko karalis ēda brokastīs kronēšanas rītā? Visticamāk, ka par “ekokaravīru” dēvētais karalis pārtiek tikai no bioloģiskas pārtikas, spriež dailystar.co.uk.

Pēc Peina teiktā, viņa iecienītākā kombinācija ir “sezonas augļu salāti un sēklas ar tēju”.

Šefpavārs Greiems Ņūboulds, bijušais karaliskā personāla loceklis, sacīja: “Čārlzs vienmēr izvēlas kaut ko veselīgu. Tā varētu būt mājās gatavota maize, bļoda ar svaigiem augļiem, svaigas augļu sulas.”

Ņūboulds arī atklāja, ka Čārlzs ceļo pa pasauli ar īpašu “brokastu kastīti”, kas ir tieši tik ekscentriska, kā izklausās. “Viņam līdzi vienmēr ir brokastu kastīte. Tajā ir seši dažādi medus veidi, daži īpašie musli, žāvēti augļi un citas nedaudz specifiskas lietas, par kurām viņš jūtas mazliet nemierīgs.”

Par to, kurš auglis ir viņa iecienītākais un kuru viņš izvēlējās kronēšanas dienā, bijušais karaliskais šefpavārs Darens Makgreidijs sacījis: “Norādījums bija ievietot bļodā divas plūmes un nedaudz sulas un nosūtīt viņam brokastīs. Parasti es nosūtīju divas plūmes, viņš paņēma vienu, bet otru pēc brokastīm atsūtīja atpakaļ, lai es to ieliktu burkā un saglabātu.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:54

Jaunākās diskusijas