Pabriks iesaka, ko darīt jauniešiem, kuri nevēlas iet valsts aizsardzības dienestā

tautaruna.lv 6.aprīlis 2023, 15:15
 
Romāns Kokšarovs/ F64Photo Agency
Bijušais Aizsardzības ministrs Artis Pabriks mikroblogošanas vietnē twitter publicējis ierakstu, kurā ieteicis, ko darīt tiem jauniešiem, kuri nevēlas iet valsts aizsardzības dienestā.
"Jauniešiem, kuri kaut kāda iemesla dēļ nevēlas iet Valsts aizsardzības dienestā, iesaku iestāties O.Kalpaka proftehniskajā skolā (kadetu skolā). Tad VAD uz jums neattiecas," mikroblogošanas vietnē twitter norāda politiķis.

"Un es valstij iesaku lai tādas skolas ir vēl vismaz 2. Kaut kur Vidzemē, netālu no Rīgas, piemēram, Ādažos, un arī tālajā galā - Latgalē. Nu nebrauks pēc 9. klases no Ludzas uz Kandavu. Un pie reizes varētu ielikt pamatus ugunsdzēsējiem, policistiem utt" atbildot uz bijušā ministra pārdomām, norādījis kāds cits twitter lietotājs.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma Valsts aizsardzības dienesta (VAD) likumu, līdz ar to šovasar gaidāms pirmais brīvprātīgais jauniešu iesaukums dienestā.

VAD likums nosaka paredz, ka saskaņā ar VAD likumu VAD būs pakļauti pilsoņi - vīrieši - viena gada laikā pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas. Pilsonis, kas pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas turpina iegūt izglītību, izņemot augstāko izglītību, būs pakļauts valsts aizsardzības dienestam viena gada laikā pēc izglītības iestādes absolvēšanas.

Ja pilsonis pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas turpina iegūt izglītību, izņemot augstāko izglītību, un nav absolvējis izglītības iestādi līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, viņš ir pakļauts VAD viena gada laikā pēc 24 gadu vecuma sasniegšanas.

Valsts aizsardzības militārajam dienestam brīvprātīgi varēs pieteikties pilsoņi - vīrieši un sievietes - no 18 gadu vecuma līdz 27 gadu vecumam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas