Ceriņš par atkrievošanu: Jo vairāk, jo labāk visiem!

tautaruna.lv 7.aprīlis 2023, 14:30
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Latvijas Leļļu teātris no 1.septembra izrādīs iestudējumus tikai valsts valodā, aģentūrai LETA norādīja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa skaidroja, ka saistībā ar valstī īstenojamo izglītības reformu, kā arī veiktajiem grozījumiem Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā, kas paredz pakāpenisku - 3 gadu pāreju - uz mācībām valsts valodā vispārējās izglītības pirmsskolas un pamatizglītības iestādēs, Latvijas Leļļu teātrim deleģēts iestudēt daudzveidīgas un kvalitatīvas leļļu teātra izrādes, nodrošinot repertuāra plašumu un veicinot jaunradi, līdz 2023.gada 1.septembrim teātrim sagatavojoties pārejai uz repertuāru valsts valodā.

Šis lēmums raisījis diskudijas un pārdomas soctīklos. Savu nostāju paudis arī Aivis Ceriņš.

"Neviens neaizliedz mājās vai privātos pasākumos attiecīgo valodu. To var saukt par atkrievošanu vai derusifākiciju, bet mums jāiet prom no rus valodas patēriņa publiskajā telpā. Jo vairāk, jo labāk visiem!" uzskata Aivis Ceriņš.

Indars: Ir pienācis laiks atteikties no krievu valodas lietošanas publiskās vietās. Veicināsim latviešu valodas lietošanu!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas