Reiniks izsakās, ko viņam nozīmē Somijas uzņemšana NATO

tautaruna.lv 3.aprīlis 2023, 17:30
 
Romāns Kokšarovs/ F64Photo Agency
Mūziķis Lauris Reiniks, kurš nereti nav kautrējies publiski komentēt dažādus notikumus un aktualitātes Latvijā un pasaulē, mikroblogošanas vietnē twitter publicējis savas pārdomas par Somijas uzņemšanu NATO.
"Man Somijas uzņemšana NATO dod līdzīgu apmierinājumu kā atrast un ievietot iztrūkstošo puzles gabaliņu attēlā. Pabeigtības sajūta," mikroblogošanas vietnē twitter raksta mākslinieks.

"Vēl Moldovu un Gruziju vajag, lai ir beidzot visi kopā," norādījis kāds cits twitter lietotājs.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Turcijas parlaments ceturtdien ratificēja Somijas pieteikumu par dalību NATO, likvidējot pēdējo šķērsli šīs Ziemeļvalsts uzņemšanai Ziemeļatlantijas militārajā aliansē.

Visi 276 klātesošie parlamenta deputāti nobalsoja par Somijas pieteikumu trīs dienas pēc tam, kad par to bija nobalsojis Ungārijas parlaments.

"Es apsveicu šo balsojumu (..) kas pabeidz Somijas uzņemšanas ratifikāciju. Tā padarīs visu NATO saimi stiprāku un drošāku," tviterī paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Somijas pieteikumu tagad ir ratificējušas visas dalībvalstis un mēs pievienosimies NATO. Paldies visām valstīm par jūsu atbalstu. Mēs kā sabiedrotie sniegsim un saņemsim drošību. Mēs aizsargāsim viens otru. Somija tagad un nākotnē atbalsta Zviedriju un tās pieteikumu," tvītoja Somijas premjerministre Sanna Marina.

Somija un Zviedrija, satrauktas par Krievijas pilna apjoma iebrukumu Ukrainā, pērn atteicās no desmitiem gadu ievērotās neitralitātes politikas un iesniedza NATO pieteikumu par uzņemšanu aliansē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas