Kolāts iesmej par Veselības ministrijas plāniem

tautaruna.lv 26.marts 2023, 15:10
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
Valdība ir atbalstījusi Veselības ministrijas izstrādātos grozījumus alkoholisko dzērienu pieejamības mazināšanā

Ko grozījumi paredze? Daži piemēri:

  • Piemēram, alkoholisko dzērienu marķējumā paredzēts iekļaut informāciju var arī ar QR kodu par uzturvērtību un sastāvdaļu sarakstu, kā arī piktogrammas, kas brīdina nelietot alkoholiskus dzērienu grūtniecības laikā un vadot transportlīdzekli.
  • Tāpat plānots aizliegt azartspēļu organizēšanas vietās piedāvāt alkoholiskos dzērienus par brīvu, tos tirgot un lietot pie azartspēļu iekārtām un galdiem, izvietot brīdinājuma informāciju mazumtirdzniecības vietās ar šādu tekstu "Alkoholisko dzērienu lietošanai ir negatīva ietekme uz veselību, alkoholiskos dzērienus nedrīkst pārdot nepilngadīgām personām, kā arī nepilngadīgas personas nedrīkst tos iegādāties, lietot un glabāt".
  • Vienlaikus plānots aizliegt tirgot alkoholiskos dzērienus, kuros spirta daudzums pārsniedz 22%, plastmasas (PET) iepakojumā un tilpumā, kas mazāks par 0,2 litriem.
  • Grozījumi paredz arī aizliegt tirdzniecības veicināšanas pasākumus, kas piedāvā alkoholu kopā ar citu preci vai pakalpojumu par izdevīgāku cenu, kā arī piedāvā alkoholiskos dzērienus degustācijā, izņemot mazumtirdzniecības vietā, par velti, kā dāvanu vai kā kompensāciju par citas preces iegādi vai pakalpojuma saņemšanu.
Bijušais Latvijas Radio ģenerāldirektors un Ziņu dienesta vadītājs Dzintris Kolāts vietnē "Twitter par šiem plāniem iesmej.
"Rīta muldēšanas čarka. Galvenā atkarību ierēdne Birzniece "izskaidro pasākumus", kas mazināšot šmigas patēriņu. Pamatā būšot PVO "zinātnē balstītie" ieteikumi. Mhm, tad jau gan," viņš raksta.

Jau ziņots, ka Dz. Kolāts par savu atkarību no alkoholu runā atklāti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:33

Jaunākās diskusijas