Izskan pieņēmumi, kur atkal "parādījies" Putina dubultnieks

tautaruna.lv 22.marts 2023, 16:30
 
AFP/SCANPIX/LETA
Laikā, kad notiek Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina tikšanās, britu mediji kārtējo reizi pievērsuši uzmanību jautājumam par V.Putina dubultniekiem.
Aizvadītās nedēļas nogalē pasaules mediji ziņoja, ka V.Putins pēkšņi apmeklējis Ukrainas pilsētu Mariupoli. Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko pēc tam, kad tīmeklī parādījās foto no V.Putina "viesošanās" Ukrainā vaicājis, kura no attēlā redzamajām personām patiesībā ir īstais V.Putins.

Kā raksta britu medijs "Daily Mail", tad aizdomas par dubultnieku izmantošanu brauciena laikā rada fakts, cik dažādi izskatās V.Putina sejas vaibsti. Pēc foto, kas uzņemti Mariupolē, redzams, ka vizuāli krietni atširas tajā redzamo personu zodi. Turklāt šaubas par īstā V.Putina atrašanos Ukrainā raisījis arī fakts, ka persona, kura atradusies Mariupolē centies iespējami īsi iesaistīties sarunās un pavadīt ilgāku laika posmu vienā vietā.

Portāls "tautaruna.lv" jau vēstīja, ka bijušais spiegs medijiem atklājis, kurā no februārī notikušajiem pasākumiem sabiedrību Krievijā uzrunājis nevis pats Krievijas prezidents Vladimirs Putins, bet gan viņa dubultnieks.

Kā vēsta izdevums "The Sun", tad bijušais spiegs Sergejs Žirnovs izteicies, ka ja iepriekš pats līdz galam nav ticējis, ka V.Putinam ir dubultnieki, tad vienas dienas laikā tapis skaidrs, ka, uzstājoties publiskos pasākumos, izmantots V.Putina dubultnieks.

Kā norāda S.Žirnovs, tad vēl šī gada 21.februārī, laikā, kad V.Putins teicis vairākas stundas garu sarunu tautai, viņa seja izskatījusies pilnīgi citādi nekā dienu vēlāk, kad uzrunāti sanākušie Lužņiku stadionā Maskavā. Turklāt kadros no Lužņiku stadiona esot redzams, ka V.Putins pieskaras savai sejai, vicina rokas. Šādus žestus īstais V.Putins parasti publiskos pasākumos neatļaujas, kas kopā ar viņa ārējo izskatu liek noprasts, ka stadionā Lužņikos sanākušos uzrunājis nevis viņš pats, bet gan dubultnieks.

Portāls nra.lv jau vēstīja, ka arī Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Kirilo Budanovs norādījis, ka V.Putinam ir vairāki dubultnieki.

Kā raksta medijs "The Sun", tad Krievijas prezidents Vladimirs Putins izmanto trīs dubultniekus. Šiem cilvēkiem veikta plastiskā operācija.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Kirilo Budanovs apgalvo, ka dubultnieki tiek izmantoti, lai slēptu Putina kontroles zaudēšanu Kremlī.

Intervijā "Mail on Sunday" K.Budanovs arī apgalvojis, ka ja iepriekš Ukrainas slepenie dienesti pamanījuši, ka Putina dubultnieki tiek izmantoti "speciālās operācijās", tad tagad jau tas kļuvis par ierastu praksi.

"Šobrīd mums ir informācija par trim dubultniekiem, bet cik precīzi viņu ir, mums nav zināms," norāda Ukrainas militārpersona.

Viņš arī piebildis, ka dažādos video uzņēmumos ir redzamas reizes, kad Putina vietā stājušies dubultnieki. "Ir redzamas atšķirības gan auguma garumā, gan žestos, kas katram cilvēkam ir unikāli. Pēdējā reize, kad izmantots dubultnieks ir laikā, kad Putins devies uz vizīti Irānā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas