Mākslīgais intelekts "uzbrauc" Dacei Rukšānei; nevajagot līst svešās darīšanās

tautaruna.lv 26.marts 2023, 20:30
 
pixabay.com
Rakstniece Dace Rukšāne joka pēc uzdevusi mākslīgajam intelektam (Al) par topošā romāna varoņuu attiecību samezglojumiem. pretīm dabījusi rājienuu par līšanu svešās dzīvēs.

Dace Rukšāne "Twitter" raksta: "Paprasīju AI, ko viņš darītu ar mana romāna varoņu attiecību samezglojumu - kādas izvēles varoņi izdarītu. Tas ķēms man nolasīja veselu lekciju par jaukšanos svešās attiecībās un pateica, ka visiem ir brīva izvēle un lai paši lemj."

Komenetētāji dalās savā pieredzē ar Al. Luīze Pastore: "Boloņā AI eksperti stāstīja, ka esot prasījuši AI ģenerēt ilustrāciju, kur zaķītis brauc burkān-mobīlī. AI paziņoja, ka ar burkānu nevar braukt un neko neuzražoja :) Bet tas jau tikai sākuma fāzē. AI varēs visu, izņemot veidot skatītāja/lasītāja attiecības ar darba autoru."

Reinis Piziks: "Kā reizi vakar iebaroju seriāla tēlu aprakstus un palūdzu viņam uzrakstīt dialogu starp diviem personāžiem The Office stilā. Ļoti, ļoti bēdīgi sanāca. Taisnības labad mani sasmīdināja, ka pēkšņi viens tēls aptaisījās, bet tur AI bija burtiņi sajukuši."

Raitis Petrovs: "Cik saprotu GPT4 ir mazliet advancētāks, lai gan chat GPT raksta diezgan skaistas poēmas E.A. PO stillā. Bing chat lasa morāles. Mani ar kaunināja paziņoja, ka pašam jāraksta vai arī jāizmanto profesionāls servis"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas