“Tautumeitas” līderei Rancānei ārsts paziņo skumju vēsti

tautaruna.lv 18.marts 2023, 10:30
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
Grupas "Tautumeitas" līderei Asnatei Rancānei nesen ārsts apstiprināja diagnozi - multiplā skleroze (izkaisītā skleroze). Šo faktu viņa atklāj “Ieva” žurnālistei Aivai Kaneponei rakstā “Pavasara saulgriežos es sajūtu spēku.".

Slimība esot atklāta ļoti laicīgi, tāpēc šobrīd tas ir kā brīdinājums, ka jādomā par līdzsvaru dzīvē. Ikdienā šī slimība par sevi neliek manīt.

“Bet, kad ir lielāki saspringumi, stress un nogurums, tad jūtu izpausmes - visbiežāk tā ir tirpšana, dažreiz sāpes vai sajūta, ka roka aplieta ar karstu vai aukstu ūdeni. Tas netraucē neko darīt, bet ir kā klauvējiens: “Es tepat esmu! Ko tu tagad tālāk darīsi? Dzīsi sevi līdz galam vai atpūtīsies? Tā ir diagnoze, kurai ir daudz jautājuma zīmju, kā tā attīstīsies vai stāvēs uz vietas. Skaidrs, ka man jālieto medikamenti. Es nezinu, kas notiks tālāk. Dzīvo dienu no dienas un skaties, kas ar tevi notiek," saka Asnate.

Viņa uz nākotni raugās pozitīvi, pārvarējusi arī trauksmes lēkmes. "Es iztēlojos visdažādākos scenārijus - kas ar mani notiks pēc 15 gadiem? Vai es būšu ratiņkrēslā? Vai man būs bērni? Daudz kam bija jāiziet cauri, lai saprastu - nē, ar mani nebūs viss slikti! Es pieņēmu stingru lēmumu, ka saņemos un mēģinu nepazaudēt dzīves kvalitāti.”

Viņa turpina: “an ir vadlīnijas, kuras jāievēro - nedrīkst smēķēt, sabalansēti jāēd un jābūt fiziski spēcīgam ķermenim, jo trenēti muskuļi varēs kustēties arī tad, ja iekaist kāds nervu šūnas, kas atbild par kustību".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas