Eilands izsakās, kāpēc pieminekļi personām jau "saknē ir galīgi garām"

tautaruna.lv 6.marts 2023, 14:15
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
Piektdien, 3.martā, Rīgas domes Rīgas domes Pieminekļu padome atbalstīja sešu pilsētā esošu pieminekļu demontāžu vai pārvietošanu, saistot tos ar padomju laiku slavināšanu. Aizvadītajā nedēļas nogalē arī mūziķis Ralfs Eilands izteicies, kāpēc pieminekļi personām un ielu nosaukumi citām valstīm par godu jau "saknē galīgi garām".
"Pieminekļi personām un ielu nosaukumi citām valstīm par godu jau saknē ir galīgi garām. Pat šodienas pati pareizākā persona noteikti jau ir izdarījusi, ko tādu, kas tik pēc 100 gadiem skaitīsies amorāli, savukārt, valstis savārīt sūdus var vienmēr," mikroblogošanas vietnē twitter norādījis R.Eilands.

Viņš arī piedāvājis, ka lai izvairītos no gāšanām un pārsaukšanām nākotnē, aicina turpmāk celt pieminekļus un dāvātu ielu nosaukumus par godu kaķiem.

Lai izvairītos no gāšanām un pārsaukšanām nākotnē, aicinu turpmāk celt pieminekļus un dāvāt ielu nosaukumus par godu kaķiem!
"Viņi jau vēsturiski ir assholi, kas domā tikai par sevi, bet, tanī pat laikā, ir mīlīgi un visiem patīk (vismaz viņu video)," ironizējis R.Eilands.
"Man pieminekļi vispareizākie liekas kapos, bet nu tas man tā. Man pietiktu ar Brīvības pieminekli. Tomēr viens gan man liekas ļoti labs. Šogad tiek plānots atklāt pieminekli Bruno Javoišam. Ideja ļoti interesanta," atbildot uz mūziķi tvītu, norādījusi kāda twitter lietotāja.
Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgas domes Pieminekļu

padomē tika atbalstīts piedāvājums demontēt 1982.gadā Kronvalda parkā uzstādīto pieminekli rakstniekam Andrejam Upītim un skulptūru "staļinisma perioda rakstniecei" Annai Saksei Gaujas ielā 1.

Pieminekļu padome piekrita arī Aleksandra Puškina pieminekļa demontāžai Kronvalda parkā, jo tas esot izvietots nelikumīgi.

Pieminekļu padome atbalstīja arī ierosinājumu demontēt 1978.gadā uzstādīto pieminekli zinātniekam, "PSRS trīskārtējam sociālistiskā darba varonim" Mstislavam Keldišam, kas atrodas Rīgas kanālmalas apstādījumos, iepretim Latvijas Universitātei, un piemiņas plāksnes vēsturniekam Jānim Zutim aizvākšanu. Tā atrodas Basteja bulvārī 12.

Tika atbalstīta arī piemiņas plāksnes komunistiskās partijas tipogrāfijai Čiekurkalna 1. garajā līnijā 88 demontāža.

Minēto pieminekļu demontāžu vai pārvietošanu rosināja Publiskās atmiņas centrs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:40

Jaunākās diskusijas