VIDEO. Juris Žagars: Es teikšu tā, nav jēgas baktsīties un čammāties

tautaruna.lv 10.marts 2023, 4:30
 
Kaspars Krafts/F64
Kopš teātra vadības grožus ir pārņēmis Juris Žagars un mākslinieciskais vadītājs Viesturs Kairišs, teātrī ir jūtamas pārmaiņas un jauni virzieni. Dažiem šķiet, ka idejas un darbi ir pārāk eiropeiski un mūsu sabiedrībai nesaprotami, kamēr citi slavē teātra drosmi riskēt un radīt, ko jaunu un svaigi.

Andri Bullis un raidījums “Iečeko slavenību” devās pie Jura Žagara, lai vairāk izprastu esošo situāciju un ko teātris nesīs jaunu šajā sezonā.

Juris Žagars teātri pielīdzina sporta motociklam - vai nu brauc ar pilnu jaudu, vai labāk vispār nesākt ar to braukt.

Es teikšu tā, nav jēgas baktsīties, čammāties un sēdēt uz vietas. Katrs gads ir dārgs.

Lai turētos pasaules un Eiropas līmenī ir jārada labs produkts, kas patiks skatītājiem. Šāds uzstādījums prasa piesaistīt arī augsta līmeņa režisorus un aktierus, kuri var arī nebūt no Latvijas. Par šādām izvēlēm viņš ir saņēmis arī nosodījumu un kritiku, bet skatītāji nāk skatīties labas izrādes un viņiem ir vienalga - režisors ir latvietis, vai ķīnietis.

Juris Žagars esot saņēmis arī valstiskā mērogā aizrādījums, ka jāizvēlas savējie, vietējie režisori, aktieri nevis nauda jātērē uz ārzemniekiem. Šādai domai un principam teātra direktos nepiekrīt, sakot, ka jāizvēlas ir labākais, vienalga kādas tautības.

Kopš teātra vadības grožus ir pārņēmis Juris Žagars un mākslinieciskais vadītājs Viesturs Kairišs, teātrī ir jūtamas pārmaiņas un jauni virzieni.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 1

 
Anonīms
 
Fra

Nu, protams, ka tikai Žagars spēj noteikt, kas ir tas labākais, nu, protams...

2.marts 2023, 20:30 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas