No kurienes Kabajeva ņem naudu savai greznai dzīvei?

tautaruna.lv 28.februāris 2023, 19:05
 
SCANPIX/TASS
Kā atklājis "Projekts", neuzkrītošs uzņēmums no Kipras izrādījās galvenais posms daudzpakāpju shēmā Vladimira Putina un viņa ģimenes bagātību vairošanā.

Prezidentam tik ļoti patīk nauda, ​​ka viņam nekas nav pretī pelnīt miljonus pat uz tādiem savas valsts iedzīvotāju netikumiem, ar kuriem viņam kā valsts vadītājam būtu jācīnās.

"Projektā" nodarbinātie pētnieciskie žurnālisti atkājuši, ka Putins luksusa nekustamo īpašumu iegādei izmanto Kiprā paslēptos līdzekļus. Lielākoties līdzekļi tiek legalizēti ar uzņēmuma "Ermira Consultants" starpniecību, kuram pieder akcijas Putinam nozīmīgos uzņēmumos. Šo uzņēmumu vidū ir "Real Invest", kam pieder degvīna "Putinka" preču zīme. Putins un viņa svīta saņem līdzekļus praktiski no katras pārdotās degvīna pudeles.

Žurnālisti tikās ar vienu no prezidenta tuvākajiem draugiem - bijušo šī biznesa vadītāju. Sarunu biedrs stāstīja, ka līdz 2015.gadam uzņēmums piederējis juristam Vladislavam Kopilovam, taču faktiski pirkumi Putinam un viņa tuviniekiem tika apmaksāti no "Ermiras" kontiem. Par šo naudu Putins un viņa tuvākais loks arī iegādājās dzīvokļus un mājas. Piemēram, 2011. gadā Kabajeva par šo naudu nopirka četrus dzīvokļus Sočos un reģistrēja tos uz uzticamības personu vārdiem. Piemēram, viens šāds īpašums pieder Kabajevas vecmāmiņai, kura patiesībā dzīvo vecā lauku mājā priekšpilsētā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:46

Jaunākās diskusijas