Tviterlaudis turpina kritizēt Pozņaku; dēļ latviešu valodas aizstāvēšanas viņš savulaik dabūjis šuves pakausī

tautaruna.lv 26.februāris 2023, 10:31
 
Gints Ivuškāns/f64
Pēc Liānas Langas "uzbrauciena" Reinim Pozņakam par krievu valodas lietošanu, diskusijas par šo tēmu "Twitter" turpinās. Daļa komentētāju nosoda Pozņaku nostāju, uzskatot, ka ir brīži, kad krievu valoda ir nepieciešama. Šķiet, ka šobrīd cīņa par latviešu valodas lietošanu kļūst gluži vai maniakāla.

Pēc iepriekšminētā Liānas langas ieraksta "Twitter", Reinis Pozņaks savā kontā ievietojas atmiņas par piedzīvoto Daugavpilī: "Likteņa ironija. Atcerējos, ka man pakausī ir šuve pēc fiziskas atkrieviskošanas mēģinājuma Daugavpils centrā. Nu labi, tas bija klubā un pret rītu, bet es centos :) Visādi citādi, pagaidām koncentrēšos impērijas fiziskai apturēšanai. Mūsu valodai sargu te netrūkst. Переможем!"

Viens no komentētājiem ir piedzīvojis ko līdžigu: "Es, pirms gadiem desmit, Daugavpils naktskluba apsargiem aizrādiju, lai runā ar mani valsts valodā. Beidzās ar lauztām ribām, man."

Komentētāji tomēr turpina kritizēt Pozņaku: "Lepojos ar to,ko dari Ukrainas labā, bet šis galīgi nepatika. Tieši tādiem cilvēkiem kā Tu būtu jārāda piemērs citiem nevis jāizsmej citu cilvēku aicinājumi runāt latviešu valodā."

"Ļoti žēl ko tādu lasīt Jūs abi darat fantastiskas un vajadzīgas lietas. Es saprotu, ka Reinis un Liāna ir ar raksturu, asa diekusija aizgāja… Bet nu salidzināt latviskošanu ar utaino uzbrukumu Dpilī… P.S. izlasīju Langas ierakstu-bija pamatots.P.P.S.Turpināšu ziedot konvojam!"

"Reini, Jūs tiešām nesaprotat, ka dzīvojat Latvijā? Tā nauda, kuru ziedojam nāk no latviešiem un mums ir Satversme un valodas referendums ar atzinumu- Latvijā ir viena valoda latviešu. Kur problēma? Kāpēc šo tēmu uztverat kā "savu ādu"? Esmu intervēts LSM.RUS - viņi paši iztulko."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:08

Jaunākās diskusijas