Liene Kiviča dalās vērtīgā padomā, kā sevi uzturēt labā formā

tautaruna.lv 23.februāris 2023, 17:30
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
Mūziķa Andra Kiviča sieva Liene sociālajā tīklā instagram publicējusi ierakstu, kurā atgādina, cik un kāpēc ikvienam ikdienā ir ļoti svarīga kustība.
Pati Liene sociālajā tīklā instagram nereti publicē kadrus no sporta zāles un iesaka kustēties arī citiem. "Mana laba draudzene nesen jautāja: "Liene, kādēļ Tu sporto?" Es aizdomājos. Visu mūžu esmu sportojusi. Kopš 7 gadu vecuma. Kā teica Danilāna kungs, dzeriet uztura bagātinātājus, kolagēnu, vitamīnus, tas nekaitē, bet neko nedod, ir normāli jāēd un jākustas. Es tam piekrītu. Manuprāt, cilvēkam ir jāsvīst un jānodarbina savi muskuļi. Esmu redzējusi sievietes, kas ietur diētas, ir slaidas, nesporto. Tāds "tizlums" tomēr redzams. Vājums. Ir jābrauc ar velosipēdu vai vismaz jādodas pastaigās. Tonusu nevar panākt ar diētām un uztura bagātinātājiem. Tas ir uztura papildinājums. Tikai ar sportu, kustībām, svīšanu var panākt tonusu," sociālajā tīklā instagram raksta L.Kiviča.

"Man ir 42 gadi, jā. Nekad bulciņas un picas nav bijusi problēma. Tagad tā ir problēma "since 20 years". Manas paaudzes cilvēkiem nekad nav bijuši liekā svara jautājumi vai aizdusa, bet tagad cilvēki dzer kokteiļus un nekustas. Visu laiku tievē. Kādreiz tā nebija. Visi bija FIT AND SLIM vai vienkārši kustīgi. Kustējās, skrēja, darbojās. Es nerunāju par izņēmuma gadījumiem vai sievietēm, kurām piestāv ļoti sievišķīgas formas. Man nepiestāv.
Kustības sakārto prātu. Tiem, kas kustas, sporto, retāk novērojama depresija vai garastāvokļa maiņas, vai mūsdienu modernās slimības. Kustības izraisa dabisku prieka hormonu. Nekad, nekad savulaik nebija jādzer nekādi kolagēni vai kas cits. Vai citrona ūdens brokastīs. Ēd, kad gribi, dzer, kad vajag! Kusties, skrien, daries! Dzer kafiju, nedzer neko vai ēd omleti. Kāda kuram darīšana? Ļoti daudz kas ir mainījies," norāda L.Kiviča.

Jau vēstīts, ka, piemēram, raidījumā "Slavenības. Bez filtra" Liene reiz neslēpa, ka arī viņai ir bijuši pāris lieki kilogrami, jo kādu laiku viņa nebija intensīvi sportojusi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas