TV zvaigznei Magonei sāp sirds par notiekošo laukos

tautaruna.lv 21.februāris 2023, 16:30
 
Ekrānšāviņš no video
TV raidījuma "Slavenības. Bez filtra" dalībniece Magone Liedeskalns sociālajā tīklā instagram publicējusi video, kurā atklāj, ka viņai sāp sirds par notiekošo laukos - īpaši piensaimniekiem.
"Es tik ļoti pārdzīvoju līdzi visiem piensaimniekiem, jo arī pati esmu no lopkopju ģimenes, no parastās tautas gala. Man arī dziļi caur sirdi sāp viss, kas notiek laukos un kūtī. Ar naudām, ar fermām, ar visu to, kā cilvēkiem sāp, kā lopiem sāp," saviem sekotājiem sociālajā tīklā instagram klāsta dāma.

"Es domāju, ko mēs kopā varētu darīt? Tomēr latvieši ir zemnieku tauta, vai tad nevaram neko izdomāt visi kopā? Mēs esam spēks! Kā lai mēs aizstāvam savu ražošanu, savas tiesības, savu latviskumu," vaicā Magone.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka, piemēram, 11.februārī piensaimnieka Jāņa Jansona rīkotajā akcijā, lai pievērstu uzmanību kritiskajai situācijai piena nozarē, Grobiņā izdalītas vairāk nekā divas tonnas piena un pārdota pustonna siera.

Savukārt, lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Irbe aģentūrai LETA sacīja, ka piena nozarē situācija tuvāko divu mēnešu laikā tikai pasliktināsies.

Viņš norādīja, ka piena iepirkuma cena vēl mēnesi varētu samazināties par diviem līdz trīs centiem, bet martā iepirkuma cenu prognozes ir 20 līdz 25 centi par litru.

Patlaban vidējā piena iepirkuma cena Latvijā ir 28 līdz 30 centi par litru, bet atsevišķiem uzņēmumiem cena jau ir 20 centi par litru un zemāk. Savukārt Eiropas Savienībā vidējā cena ir 45 centi, kas, kā norādīja Irbe, Latvijas saimniecībām, kas investējušas attīstībā, būtu nepieciešams, lai tās strādātu nedaudz virs pašizmaksas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas