Šoigu bērnu māte zaudē Lietuvas tiesā

tautaruna.lv 15.februāris 2023, 17:30
 
SCANPIX/AP
Lietuvas Augstākā administratīvā tiesa (LVAT) trešdien atstāja spēkā lēmumu, ar kuru Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu bērnu mātei Jeļenai Kaminskai atņemta termiņuzturēšanās atļauja Lietuvā.
LVAT lēmums ir galīgs un nepārsūdzams, vēsta Lietuvas TV3.
"Viļņas rajona Administratīvās tiesas 2022.gada 8.decembra lēmums atstāts negrozīts," pavēstīja LVAT pārstāve Neringa Lukoševičiene. Lieta tika izskatīta slēgtā sēdē. Pieteicēja un apelācijas sūdzības iesniedzēja šajā lietā bija J. Kaminska, viņu pārstāvēja divi Lietuvas advokāti. Atbildētājs bija Lietuvas Migrācijas departaments, bet trešā ieinteresētā persona - Valsts drošības departaments.
Pagājušā gada decembrī Viļņas Administratīvā rajona tiesa noraidīja S. Šoigu bijušās draudzenes sūdzību par uzturēšanās atļaujas atcelšanu Lietuvā.
Šī tiesa atstāja negrozītu Lietuvas Migrācijas departamenta lēmumu, ar kuru S. Šoigu bērnu mātei tika atcelta termiņuzturēšanās atļauja. Tiesa atzina, ka atļaujas anulēšana ir pamatota, jo pieejamie dati ļauj apgalvot, ka pieteicējs apdraud valsts drošību. Tad J. Kaminska vērsās LVAT ar sūdzību. Kā iepriekš vēstīts, J. Kaminska, agrāk Šebunova, ir Krievijas aizsardzības ministra S. Šoigu bijusī draudzene, kurai no viņa ir divi bērni. Viņa ir precējusies ar uzņēmēju Ādolfu Kaminski, kuram ir dubultpilsonība. Pērn decembrī robežsargi neļāva Lietuvā iebraukt nesen pilsonību zaudējušajam A. Kaminskim, kurš varas iestādēm uzrādīja Lietuvas pasi, kurai beidzies derīguma termiņš, bet pēc tam mēģināja valstī iekļūt ar Krievijas pasi. Vīrietis tika nosūtīts atpakaļ ar reisu uz Stambulu. Decembra sākumā Iekšlietu ministrija paziņoja, ka A. Kaminskim ir atņemta Lietuvas pilsonība

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:42

Jaunākās diskusijas