Atklāts, kā Krievija cenšas slēpt informāciju par Putina veselības stāvokli

tautaruna.lv 23.februāris 2023, 2:30
 
Reuters/SCANPIX/LETA
Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā teju ar zināmu regularitāti ārvalstu medijos parādās ziņas par Krievijas prezidenta Vladimira Putina veselības stāvokli. Tiesa, kā vēsta britu medijs "The Mirror", tad Krievijā izdomāts veids, kā par nepieejamiem padarīt visus dokumentus, kuros ir ietverta informācija par prezidenta veselības stāvokli.
Kā noskaidrojuši žurnālisti, tad iepriekš, piemēram, Krievijas publiskajā iepirkumu lapā bija atrodama informācija par dažādiem mediķu līgumiem ar slimnīcām, tajā skaitā arī to ārstu, kuru vārds izskanējis saistībā ar V.Putina ārstēšanu.

Tagad visi šie līgumi padarīti slepeni, neļaujot sabiedrībai uzzināt nedz par aktuālajiem līgumiem, ne tiem, kas varētu tikt noslēgti nākotnē. Tas nozīmē, ka publiski nebūs pieejama arī informācija par to, kuri mediķi ir piesaistīti, lai rūpētos par valsts augstāko amatpersonu veselību.

Iepriekš vēstīts, ka žurnālisti noskaidrojuši, ka V.Putins, iespējams, sirgst ar kādu onkoloģisku saslimšanu. Ceļojumos un izbraukumos viņam līdzi dodas no 6 līdz pat 15 ārstiem. Piemēram, viens no viņiem V.Putinam bijis līdzās pat 35 ārvalstu ceļojumos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:57

Jaunākās diskusijas