Tviterī asi tiek kritizēts Kučinska ierosinājums

tautaruna.lv 12.februāris 2023, 10:20
 
F64
Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) aicinās Saeimu mīkstināt Krievijas pilsoņu uzturēšanās nosacījumus Latvijā un atteikties no 1.septembra termiņa, līdz kuram uzturēšanās atļauju īpašniekiem obligāti jāapliecina latviešu valodas zināšanas, lai saglabātu iespēju turpināt dzīvot Latvijā, atsaucoties uz TV3, raksta LETA.

Spēkā esošais regulējums nosaka, ka bijušajiem Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem, kuriem tagad ir Krievijas pase, līdz 1.septembrim ir jānokārto latviešu valodas pārbaudījums, pretējā gadījumā pastāvīgās uzturēšanās atļauju viņiem anulēs un Latvija būs jāpamet. Šādu normu, kas attiecas uz nepilniem 18 000 iedzīvotāju, ieviesa iepriekšējā Saeima pērn rudenī, īsi pirms vēlēšanām.

Kučinskis rosinās regulējumu būtiski mainīt un atteikties no 1.septembra termiņa, tā vietā ļaujot valodas pārbaudes kārtot pakāpeniski. Atbilstoši ministra iecerei, dokuments, kas apliecina latviešu valodas zināšanas, būtu jāiesniedz tikai tad, kad pienāks laiks pārreģistrēt pastāvīgās uzturēšanās atļauju. "Tāda pakāpeniska pieeja, kas mums noņemtu to draudošo 17 000 rindu uz 1.septembri," piebildis politiķis un lēsis, ka ar viņa piedāvātajiem nosacījumiem process noslēgtos kādu trīs gadu laikā.

Ar savu piedāvājumu Kučinskis pirmdien iepazīstinās koalīcijas partnerus.

Brigita: Kādēļ Kučinskim būtu izdevīgi vēl ilgāk noturēt šādas personas Latvijā? Tak vairāk nekā skaidrs, ka šie cilvēki latviešu valodu nemācīsies nekad. Un valstij noteikti nav lojāli. Kas tās par rūpēm par krieviem?

Zeltmatis: Mēs jau vēl nezinām, vai K U Č I N S K I S pats ir latvietis, pēc uzvārda neizskatās, tāpēc tādas rūpes varbūt. Nepatīk man tas vecais aizsēdējušais Saeimā Kučinskis, sen laiks pensijā, ne ministra krēslā, par okupantu pēcnācējiem rūpēties. Fui.

Dāvis: @MarisKucinskisPietiks! 1.Septembris un viss. Parādi mugurkaulu. Pietiek auklēties , viņiem bija 30 gadi. Ukraiņi iemācās Latviešu valodu nepilna gada laikā.

Helikopters: Atkal vilkt gumiju..... Vajag vienreiz nocirst un miers. Cik ilgi var ucinaties ar tiem biomussriem

Ainārs: Lai dzīvo latviešu Tolerance!

Tālavas Taurētājs: A1 apguvei nepieciešami 3 gadi? Hmmmm... standarta kursiņš uz krievu valodas A1, šķiet, ir ap 3 mēnešiem

Aloe: @MarisKucinskis 3 gadi pārvērtīsies par 30 gadiem. Paldies,jau redzējām,jau piedzīvojām, varbūt pietiks šo izdabāšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas