"Man burtiski trūkst vārdu." Britu aktieris, iespējams, traģiskajā zemestrīcē Turcijā zaudējis ģimeni

tautaruna.lv 10.februāris 2023, 10:30
 
BT/ADM/Capital Pictures/Scanpix/Leta
Pēc traģiskās zemestrīces, kura skāra Turciju un Sīriju, Lielbritānijas aktieris Tamers Hasans vēršas pie sabiedrības un lūdz palīdzību, ziņo "The Sun".

Turku izcelsmes britu aktieris, kas pazīstams ar lomu filmā "The Football Factory", postošajā zemestrīcē, iespējams, zaudējis savu ģimeni.

"Man burtiski trūkst vārdu, lai to aprakstītu. Mēs visi esam sagrauti, kā jau iepriekš paskaidroju, man tur ir ģimene, kas ir pazudusi, nav atrasta," Hassans sacīja medijam "Sky News".

Pašlaik viņš atrodas Kiprā, kur vāc naudu palīdzības sniegšanai un strādā, lai nosūtītu krājumus zemestrīces skartajām teritorijām.

"Vislielākās skumjas man sagādā tas, ka daži apgabali ir pilnībā nolīdzināti līdz ar zemi un nav saņemta nekāda palīdzība. Tur nav neviena, kas varētu viņiem palīdzēt."

Šobrīd aktieris dara visu iespējamo, lai sniegtu palīdzību izdzīvojušajiem un glābējiem.

Hasans ir noraizējies, jo daudzi izdzīvojušie ir palikuši bez palīdzības, pārtikas un dzīvesvietas. "Cilvēki salst, cilvēki cieš badu," viņš teica.

Hasans aicināja līdzcilvēkus nepalikt vienaldzīgiem. "Viņiem ir nepieciešams, lai pasaule apvienotos un palīdzētu viņiem."

Kā zināms, tad 7,8 magnitūdu stipra zemestrīce agrā pirmdienas rītā skāra Turcijas dienvidus un Sīrijas ziemeļus. Tai sekoja vēl viena 7,5 magnitūdas zemestrīce un spēcīgi pēcgrūdieni. Tā ir spēcīgākā zemestrīce, kas skārusi šo reģionu 84 gadu laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas