"Ārpus jebkuras kritikas!" Liepnieks izsakās par situāciju PMLP

tautaruna.lv 8.februāris 2023, 15:15
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Vairāku nedēļu garumā sociālajos tīklos lasāmi iedzīvotāji novērojumi par to, cik grūti ir pierakstīties vizītei Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē personu apliecinošo dokumentu iegūšanai. Kritiski par šo situāciju izteicies arī publicists un rakstnieks Jurģis Liepnieks.
"Nav labāka piemēra valdības attieksmei pret sabiedrību un menedžmenta spējām, kā tas, kas notiek PMLP Kariņa valdības laikā," mikroblogošanas vietnē twitter februāra sākumā izteicies publicists J.Liepnieks.

Viņš arī piebildis, ka tas ir ārpus jebkuras kritikas. "Pie tam vienkārša problēma," norāda J.Liepnieks.

"Jā, patiešām dīvaini,ka tik ilgu laiku netiek sakārtota situācija,kura,cita starpā,ir nevis pēkšņa un negaidīta,bet gan skaidri paredzama (noteikti,ka ir precīzi dati par to,cik iedzīvotājiem nav vai beidzas termiņš dokumentiem). Acīmredzot,procesā nav vieglas peļnas iespējas," norādījis kāds publikācijas komentētājs.
"Bet no otras puses, vai tiešām visiem viena gada laikā beidzās tie dokumenti? nu kāpēc pirms tam ar tādu kapacitāti tika galā, bet tagad netiek. cilvēku jau vairāk nepaliek, drīzāk mazāk," skaidro kāda cita twitter lietotāja.
"PMLP rindas ir tikai RIX. Tas ir viens izcils valsts decentralizācijas projekts. Alūksnē rindu nav.Kad jebkurā reģionā kādam ir kādas birokrātiskas vajadzības,braucam uz Rīgu,tad jāņem brīvdiena utt,bet par to nav sūdzību. Saņematies un aizbraucat tūrē uz LV ziemas galvaspilsētu!" savos novērojumos dalās kāds cits twitter lietotājs.
Tikmēr ziņu aģentūra LETA šī gada februārī vēstīja, ka ilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) sodīs tikai tās personas, kurām nebūs neviena personu apliecinoša dokumenta - ne pases, ne eID kartes.

Grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā paredz, ka personas apliecība jeb eID karte no 1.maija būs obligāts personu apliecinošs dokuments Latvijas pilsonim un nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:03

Jaunākās diskusijas