Rajevs prognozē, kad Ukrainā gaidāms nākamais Krievijas lielais uzbrukums

tautaruna.lv 6.februāris 2023, 16:30
 
Reuters/SCANPIX/LETA
Vēl 2022.gada nogalē izskanēja prognozes par to, ka Krievija, iespējams, gatavojas lielam uzbrukumam Ukrainā. Savas prognozes par to, kad tas varētu notikt, TV24 raidījumā izteicis 14.Saeimas deputāts (AS), Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rezerves pulkvedis Igors Rajevs.
"Kad tas notiks - es domāju šomēnes. Cik daudz mēs nezinām, bet tas būs karaspēks, kas mērāms simtos, tūkstošos," sarunā TV24 raidījumā "Par karu Ukrainā ar Igoru Rajevu" izteicies deputāts.

"Krieviem ir vairāks sagatavotās vienības Krievijas teritorijā, kuras ir gatavas uzbrukt nekā viņiem bija 2022.gada februārī. Tas drauds ir reāls, pietiekoši nopietns. Iespējamie virzieni arī ir vairāki. Visdrīzāk tas būs kombinētais uzbrukums no dažādiem virzieniem. Es domāju, ka viņi mēģinās apgriezt Rietumu apgādi, uzbrūkot no Baltkrievijas no ziemeļiem uz dienvidiem Žitomiras virzienā. Es domāju, ka viņi joprojām mēģinās uzbrukt Kijivai. Es domāju, ka viņi arī mēģinās lēni, konsekventi iet uz priekšu, tāpat, kā viņi to dara. Tas nebūs straujš uzbrukums kā kara sākumā. Tas vairāk atgādinās to, ko redzam Doņeckas frontē," skaidro I.Rajevs.

"Ja Krievija patiešām uzskata, ka "Leopard" tanku un citas tehnikas piegāde ir nopietns drauds, ar kuru jātiek galā, tad vienīgais veids, kā to izdarīt ir pārtvert sūtījumus ceļā. Tas ir uzbrukums tieši uz Žitomiru," par iespējamo uzbrukumu Ukrainai no Baltkrievijas puses izsakās I.Rajevs.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 131 290 karavīrus.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 700 iebrucēji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:29

Jaunākās diskusijas