Jurašs vieš skaidrību par savām gaitām Ukrainā

tautaruna.lv 26.janvāris 2023, 1:30
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
2022.gada pavasarī mediji vēstīja par to, ka uz Ukrainu devies bijušais Saeimas deputāts Juris Jurašs. Līdz šim mediju telpā parādījusi pretrunīga informācija par viņa gaitām kara plosītajā valstī. Nu bijušais politiķis pats viesis skaidrību par to, ko dara Ukrainā.
"Pirmos četru mēnešus Ukrainā es biju brīvprātīgo bataljonā. Tur tiešām uzdevumu spektrs bija dažāds," TV24 raidījumā "Uz līnijas" norādīja J.Jurašs.

"Pēdējos četrus mēnešus esmu Ukrainas regulārās armijas bataljonā, proti, brīvprātīgo bataljons pārtapa par regulārās armijas bataljonu. Es šajā bataljonā darbojos izlūkrotā kā galvenais seržants. Manos pienākumos lielā mērā bija organizēt visas izlūkrotas darbu, tajā skaitā aeroizlūkošanu, radioizlūkošanu un klasiskā izlūkošana. Katrai vienībai ir sava funkcija un nav tā, ka visi ir universālie kareivji. Katrs dara to, kas viņam tajā sektorā ir piekritīgs. Mūsu bataljons pat nav 1000, un mūsu uzdevumi droši vien nestiepjas tik tālu, lai mēs veiktu kaut kādus uzdevumus dziļā ienaidnieku aizmugurē. Mēs strādājam savā frontes sektorā," klāsta bijušais politiķis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:13

Jaunākās diskusijas