Liepnieks izsakās par notikumu attīstības scenāriju Ukrainā

tautaruna.lv 12.janvāris 2023, 16:30
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Publicists Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē twitter publicējis savus pieņēmumus par turpmāko notikumu scenāriju Ukrainā.
Kā raksta J.Liepnieks, tad Polijas prezidenta Andžeja Dudas paziņojums par tanku piegādi ir vēl viens liels solis uz priekšu Ukrainas militārajā atbalstā, kam sekos citu valstu līdzīgi lēmumi. "Vienlaicīgi viss norāda uz to, ka šī kara lielākās un asiņainākās kaujas vēl tikai priekšā. Abas puses koncentrē milzu spēkus," norāda J.Liepnieks.

"Abas puses gatavojas ne tikai aizstāvēties, bet uzbrukt. Rietumu uzdevums šobrīd ir apsteigt Krieviju ar tās mobilizācijas plāniem un centiem atjaunot uzbrukuma spējas. Upuru skaits abās pusēs visticamāk šogad būs lielāks nekā pagājušā gadā," skaidro publicists.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Ļvivā tā dēvētā Ļubļinas trijstūra sanāksmē trešdien tikušies Lietuvas, Polijas un Ukrainas prezidenti un parakstījuši deklarāciju par atbalsta turpināšanu Kijivai apstākļos, kad turpinās Krievijas agresija, vēsta Lietuvas prezidenta birojs.

Gitans Nausēda, Andžejs Duda un Volodimirs Zelenskis uzsvēruši, cik svarīga ir gadsimtiem ilgā partnerība starp Lietuvu, Poliju un Ukrainu, kā arī Lietuvas un Polijas apņēmība sniegt Ukrainai visaptverošu palīdzību, lai tā varētu aizstāvēties pret Krievijas agresiju.

Duda pēc tikšanās paziņoja, ka Varšava ir gatava nosūtīt Ukrainai tās lūgtos tankus "Leopard".

"Tanku "Leopard" rota tiks piegādāta koalīcijas ietvaros. Mēs gribam, lai tā būtu starptautiska koalīcija," sacīja Duda.

Polijas armijā tanku rotā ietilpst 14 tanki. Pavisam Polijai ir teju 250 dažādu modifikāciju tanki "Leopard".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas