Smiltēns skaidro, kāpēc Kijivas mēram nosūtītajā ziņā runājis krievu valodā

tautaruna.lv 11.janvāris 2023, 15:15
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
Šīs nedēļas sākumā vairāki mikroblogošanas vietnes twitter lietotāji vaicājuši, kāpēc Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns video, kurā stāsta par autobusiem, kas kopā ar palīdzības sūtījumu no Rīgas šajā nedēļa tiks nogādāti Kijivā, runājis krievu valodā. Savu komentāru par šādu situāciju sniedzis arī pats Saeimas priekšsēdētājs.
"Lūdzam 14.Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu publiskajā saziņā lietot valsts valodu , vai jebkuru no ES valodām, ja nespējat ukraiņiem nodot vēstījumu Ukrainas valsts valodā," teikts kāda mikroblogošanas vietnes twitter lietotāja publikācijā, kurā redzams arī konkrētais video.

Uzņemtajā video dzirdams, ka Saeimas priekšsēdētājs krievu valodā sīkāk pastāsta gan par 10 autobusiem, gan to, ka tie drīzumā būs jau ceļā.

Jautājumu par to, kāpēc video dzirdama krievu valoda, uzdevis arī bijušais labklājības ministrs Gatis Eglītis. "Kāpēc krievu valodā???" publiski vaicājis iepriekšējās valdības ministrs.

"Šī video avots ir Kijivas mēra V.Kļičko konts. Video patiesībā ir 2 video montāža, kas bija mana PRIVĀTA ziņa, kas tika nosūtīta Kļičķo. Izrādās - viņš to publicēja. Es joprojām skaidri pieturos oficiālā komunikācijā runāt tikai latviski, angliski vai franciski!" atbildot uz jautājumu, atbildējis 14.Saeimas priekšsēdētājs E.Smiltēns.

"Kad aprīlī (2022) biju Kijivā, tad visas oficiālās runas man bija ukraiņu valodā, bet ātrā privātā saziņā diemžēl manas zināšanas ukraiņu valodā nav vēl pietiekamas. Bet precīzi uztvēri galveno - mēs (Latvijas tauta) pārliecinoši turpināsim atbalstīt Ukrainu līdz uzvarai!" paskaidro politiķis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas