Kairišs pastāsta, ko domā par jauno valdību

tautaruna.lv 3.janvāris 2023, 15:15
 
Ekrānšāviņš no TV24 video
2022.gada 14.decembrī Saeimā apstiprināja otro Krišjāņa Kariņa vadīto valdību. Savu vērtējumu par to, kāda ir jaunā valdība un kāds būs tās darbs izteicis arī režisors Viesturs Kairišs.
"Es domāju, ka šī ir ļoti profesionāla valdība. Tas vienīgais nesaprotamais jautājums priekš manis ir, kas bija tas brīdis līdz valdības apstiprināšanai," TV24 raidījumā "ZiņuTOP" norādājis V.Kairišs.

"Piecas minūtes pēc tam, kad viņi vienojās veidot valdību, varēja prognozēt, ka tāda būs valdība. Nu labi - tos ministrus pa labi, pa kreisi, bet nu kāpēc bija šie mēneši, kas tur notika pa vidu, jo nu rezultāts nav tāds, ka mēs redzam, ka cilvēki ņēmās divus mēnešus un tas bija vajadzīgs. Tie bija nesaprotami procesi. Ja notiek nesaprotami procesi, tad tur kaut kas ir. Tas man liekas izraisa satraukumu," skaidroja režisors.

"Skaidrs, ka tur ir profesionāļi. Tur ir arī atpakaļ vecie profesionāļi. Kāds labāks, kāds kuram patīk mazāk. Principā šāda valdība varētu strādāt ļoti labi, ja tur nebūtu šīs aizkadra lietas, tad šī valdība varētu ļoti veiksmīgi strādāt. Bet viņa nav progresīva. Atvainojos par šo izteikšanos - šī valdība pēc ārējām pazīmēm nav vērsta uz attīstību, izraušanos, uz pārmaiņām. Šī valdība ir ļoti stabila. Priekš manis viņa ir pārāk stabila, es baidos, ka atpalikšana būs nu tādā pašā līmenī. Valdība izskatās nu pārāk kārtīga. Es, protams, novēlu visu to labāko, jo nu šajā laikā notiek karš un mums teorētiski vajadzētu saglabāt stabilitāti. Šai valdībai, pirmkārt, jāstrādā ar iekšējās drošības jautājumiem," uzsvēra V.Kairišs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:42

Jaunākās diskusijas