Liepnieks norāda uz šī brīža lielāko sensāciju

tautaruna.lv 3.janvāris 2023, 3:30
 
Oksana Džadana/ F64
Publicists Jurģis Liepnieks dalās ar pārdomām par AI (mākslīgā intelekta) straujo attīstību un potenciālajām sekām.

Publicists un politikas apskatnieks Jurģis Liepnieks savā sociālās vietnes "TikTok" kontā norāda uz tēmu, kas neļauj viņam gulēt.

"Iemesls tam ir lielākā sensācija pasaulē šobrīd - mākslīgā intelekta rīks "ChatGPT". Pirmo reizi par velti mums ir pieejams rīks, kurš raksta dzeju, programmē, risina matemātikas, mārketinga, filozofiskas problēmas. Cilvēki jūk prātā," stāsta Liepnieks.

Viņš pastāsta, ka no draugiem saņem ziņas, ka viņu rūpnīcās inženieri, ar AI palīdzību, jau risina specifiskus iekārtprogrammēšanas jautājumus.

"Tā ir tehnoloģiskā revolūcija, kādas vēsturē notiek ļoti reti. Tas līdzīgi, kā šaujampulvera izgudrošana, kā ratu riteņu izgudrošana vai kā interneta izgudrošana, " saka Liepnieks.

Liepnieks prognozē, ka šāds rīks mainīs jebkura intelektuālā darba veikšanu. Tie, kuri to pielagos sava biznesa attīstībai, varēs sasniegt nebijušus rezultātus. "Tiks celta latiņa, (..) un mākslīgais intelekts iemacīsies sadarboties ar sociālajiem tīkliem, to satura veidošanā," uzskata Liepnieks.

"“ChatGPT” ir vienkārši lietojams bezmaksas AI rīks, ar ko var veidot un uzturēt sarunu. Taču atšķirībā no citiem līdziniekiem, kuri vairāk darbojas kā virtuālie asistenti uzņēmumu mājaslapās un konsultē pircējus, “OpenAI” čatbots ir universiāls visās nozīmēs. Tas spēj komunicēt dažādās valodās par plašu tēmu klāstu. Piemēram, ekonomika, ceļošana, ieteikt ēdienu receptes, apskates vērtus tūrisma objektus utt. Čatbots spēj arī atbildēt uz papildus, precizējošiem jautājumiem, atzīt savas kļūdas, piedalīties diskusijās, apstrīdēt lietotāja viedokli un visādi citādi parādīt sevi kā lielisku sarunu biedru, " raksta nozares profesionāļu portāls "Kursors".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas