"Tā nu ir pārprasta viesmīlība"; Vents Armands Kraulis izsakās saistībā ar ukraiņu bēgļiem un latviešiem

tautaruna.lv 4.janvāris 2023, 2:00
 
Oksana Džadana/ F64
Latvijā šobrīd patvērumu raduši vairāki desmiti tūkstoši kara bēgļu no Ukrainas. Daudzi no viņiem apgūst latviešu valodu, taču, kā norāda Valkas novada domes vadītājs Vents Armands Krauklis, ir viens BET...

Kristīne: Dzīvoju Norvēģijā un bieži saku paldies, ka nenogurstoši ar mani visus šos gadus runāja norvēģiski. Lai gan sākumā vieglāk būtu pāriet uz angļu valodu, tomēr visi kā viens ļāva man murmulēt - aplami, nesaprotami, bet norvēģiski. Latvieši - palīdziet apgūt mūsu skaisto valodu!

LiAlo: Piekrītu. Absolūti nepieņemami. Un mums pašiem jābūt stingrākiem šajā jautājumā.

Privileģētais: Tas, ka, piemēram, pārdevējai veikalā ir piesprausta Ukrainas karodziņa nozīmīte, nekādā veidā neļauj spriest par to, cik ilgi viņa ir Latvijā un vai ir gatava runāt latviski. Apavu veikalā meklēju kurpju šņores. Vairāk par "šņores" pārdevēja nesaprata un lūdza pāriet uz krievu.

Fredis: Lūgums negrozīt faktus !, kādas 5-6 reizes man ir lūgts - ja Iz Ukraini, možna po russki, nevis pats pāriet (kāds varbūt jau pēc noklusējuma krieviski runā), turklāt joprojām. Tas protams nenozīmē, ka daļa tautiešu paši labprāt nerunā krieviski.

Alieninwing: Pàrkrievoto cibiñu kalpa gars ir nesalaužams.

Miervaldis: Valoda ir kā puķe, kurai vajag vidi un kopšanu, tā kā man nav grūti atbildēt krieviski. Bet vienu gan jāatzīstas- igauņu valodu neprotu, kaut arī jau 4 gadus dzīvoju uz robežas un par to man kauns

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:51

Jaunākās diskusijas