VIDEO. Uģis Kuģis noskaidro, kas notiek ar neiztērētajām pensijām

tautaruna.lv 21.decembris 2022, 17:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Atgriezies no saviem garīguma meklējumiem un nonācis atpakaļ Latvijas realitātē, pazīstamais krišnaīts un kanāla 360TV šova “Ģimene burkā” varonis Uģis Kuģis ir pievērsies daudz piezemētākiem jautājumiem, piemēram – iztikas iespējām vecumdienās un valsts pensiju sistēmai.

Izpētot šo lietu dziļāk, Uģis vīlies secina, ka tāda iespēja kā novēlēt neiztērēto pensijas uzkrājumu savām nākamajām reinkarnācijām diemžēl nepastāv. Ne bez humora viņš rosina ieviest ceturto pensiju līmeni un ļaudīm piedāvāt iespēju novēlēt naudu savām nākamajām dzīvēm. Idejas iedvesmots, vēdiskais filozofs arī tver pēc telefona, lai zvanītu sociālajiem dienestiem. Viņus gan šāds ierosinājums varētu pamatīgi samulsināt .. bet nē, Uģis vienkārši pajautā, kas tad ar tām neiztērētajām pensijām notiek.

Tā kā variantu par nākamo dzīvi nākas atmest, nākamais reālākais kandidāts uz Uģa pensijas mantošanu ir viņa sieva Linda. “Ja vien man pašai nebūs situācija, kad nav ko ēst vai tamlīdzīgi, es šo naudiņu noteikti izmantotu kādam cēlam mērķim, lai kādam palīdzētu vai mūsu kopienas attīstībai, piemēram” - pēc šādas Lindas atbildes Uģis varēs doties citā pasaulē mierīgu sirdi.

Turpinājumā abi laulātie draugi nolemj noskaidrot, vai šo visai vienkāršo pensiju mantošanas formalitāti ir nokārtojuši viņu vecāki. Joki paliek joki, bet patiesībā šī informācija ir ļoti noderīga ikvienam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas