Vai karalis Čārlzs III atņems dēlam un vedeklai titulus?

tautaruna.lv 11.decembris 2022, 15:00
 
pexels.com
Šonedēļ, ceturtdien, "Netflix" pārādījās pirmā prinča Harija un Meganas dokumentālā seriāla sērija. Jau pirms pirmās sērijas gaisā virmoja savāda atmosfēra. Daudziem bija zināms, ka seriāla galvenie varoņi, īpaši Megana Mārkla, par karaļnamu izteiks nepatīkamas piezīmes.

Pirms pirmās sērijas iznākšanas, internetā bija parādījušies pāris fragmenti, ko tajā varēs redzēt. Tas sacēla lielu rezonansi sabiedrība, vēsta "The Sun".

Megana seriālā turpina apmelot karaļnamu, tai skaitā norādot uz vairākiem ģimenes trūkumiem.

Daudzi uzskata, ka Megana ir prasmīga mele un viss viņas sacītas ne gluži nav patiesība.

Karaļnama eksperte pauž, ka karalis, noskatoties dokumentālo seriālu un dzirdot, kā Megana un Harijs izsakās par karalisko ģimeni, kādās lietās britu karaļnams tiek apsūdzēts, var reaģēt dažādi, tai skaitā mēģināt "atbriebties" savai vedeklai un dēlam.

Atriebība var būt pavisam vienkārša - titulu atņemšana. Karaļnama eksperte Andžela Levina medijiem atzīst, ka, ja karalis atņems viņiem titulu, tad problēma tikai samilzīs. "Ja tiks sperts tāds solis kā titulu atņešana, tad situācija tikai pasliktināsies. Viņi varētu vērsties tiesā, lai mēģinātu panākt, ka kāds tiesnesis pateiktu "nē" un ļautu viņiem saglabāt savus titulus."

Atņemt Harijam un Meghanai karalisko titulu — karalienes kāzu dāvanu — nav neiespējami. Ja titulus tik tiešām atņemtu, tas varētu izraisīt konstitucionālu krīzi, jo hercogs ir rindā uz kroni, norāda eksperte.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas