Pavļuts atbild iedzīvotājai, kuru satrauc, kāpēc cilvēki joprojām mirst no covid-19

tautaruna.lv 15.decembris 2022, 4:30
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Lai gan joprojām katru dienu tiek publicēta aktuālā statistika par saslimušo un mirušo no covid-19 iedzīvotāju skaitu Latvijā, šķiet, ka šim jautājumam šobrīd tiek pievērsts krietni mazāk uzmanības nekā pērn. Tiesa, kāda TV24 skatītāja raidījumā "Uz līnijas" Veselības ministram Danielam Pavļutam vaicājusi, kāpēc cilvēki joprojām mirst no Covid-19.
"Ar dažādām elpceļu katru ziemu tomēr pie mums cilvēki mirst. Ar to pašu gripu cilvēki mirst, tagad ar to legioneliozi cilvēki mirst katru gadu. Tā kā šādas dažādas infekciju slimības, ar kurām īpaši ziemas periodā, vīrusu periodā, cilvēki, kam ir vājāka veselība, kam ir vairāk gadu, kuriem ir smagākas blakus saslimšanas, diemžēl, mirst katru gadu. Tam, ka visvairāk pie mums, vai tam, ka no covid-19, tam gan es nevarētu piekrist," raidījumā skaidroja D.Pavļuts.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka lai arī aizvadītajā nedēļā, no 28.novembra līdz 4.decembrim, Covid-19 gadījumu skaits samazinājies par 11,7%, sasniedzot 3124 gadījumus, tomēr par 20,4% pieaudzis kopējais pacientu skaits stacionāros, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas