Nosauc jaunu - pavisam nelāgu - Elizabetes II nāves iemeslu

tautaruna.lv 7.decembris 2022, 1:00
 
AP/Scanpix/LETA
Karaliene Elizabete II devās mūžībā 8. septembrī. 96 gadus vecās Lielbritānijas karalienes oficiālais nāves cēlonis bij viņas vecums. Tomēr medijos figurē arī cita iespējamā viņas nāves versija, raksta New York Post.

Karaliskais biogrāfs Džailzs Brandrets savā grāmatā par mirušo karalieni Elizabeti raksta: "Es dzirdēju, ka karalienei bija mielomas forma - kaulu smadzeņu vēzis. Tas izskaidro viņas nogurumu, svara zudumu un tās "pārvietošanās problēmas", par kurām mums bieži stāstīja viņas pēdējā dzīves gadā," raksta Brandets.

"Visbiežākais mielomas simptoms ir kaulu sāpes, īpaši iegurņa un muguras lejasdaļā, un multiplā mieloma bieži skar gados vecākus cilvēkus," viņš teica.

Jo īpaši Brendrets atgādināja par pēdējo Elizabetes II fotogrāfiju no tikšanās ar nu jau bijušo Lielbritānijas premjerministri Lizu Trusu. "Vai zilums uz karalienes rokas, ko mēs redzējām viņas foto ar Lizu Trusu, bija no intravenozas kanulas? Vai tas nozīmē, ka karalienei tika doti steroīdi, lai palīdzētu viņai pārdzīvot pēdējo darba dienu? Vai arī tā bija nejaušība. Es zinu tikai to, ka viņas miršanas apliecībā norādītais "nāves cēlonis" ir vienkārši "vecums" - tāpat kā Edinburgas hercogam," secināja karaliskais biogrāfs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas