Hermanis kritizē Kariņa nominēšanu premjera amatam

tautaruna.lv 24.novembris 2022, 16:30
 
Kaspars Krafts / F64 Photo Agency
Otrdien, 22.novembrī, Valsts prezidents Egils Levits oficiāli nominējis Krišjāni Kariņu premjera amatam. Tiesa, par šādu soli visai skarbi izteicies Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis.
"4 gadu laikā Kariņa vadībā Latvija pārliecinoši arvien vairāk atpaliek no Igaunijas un Lietuvas. Pēc visiem ekonomiskiem rādītājiem esam apakšā arī Eiropas Savienībā," publikācijā sociālajā tīklā instagram norādījis A.Hermanis.

"Šīsdienas lēmums izvirzīt viņu par premjerministru nākamajiem 4 gadiem nozīmē tikai to, ka arī Rumānija un Bulgārija aizies garām.Tad jau sanāk, ka visi, kuri parlamentā balsos par šo premjerministru, balsos pret Latvijas valsts interesēm? Jeb kā?" taujā režisors.

"Ejiet politikā:) viegli izraut no konteksta visu. Kaut kā visi cīnās par latvietības saglabāšanu, bet to, ka Kariņš centās izglābt šos pandēmijas gadus cilvēku dzīvības Latvijā, neskaita. Ko tad īsti vēlaties, nav skaidrs?" atbildot režisora pārdomām, norādījusi kāda komentētāja.

"Tas fenomens ir tajā, ka sabiedrība uz šo noskatās, piedošanu, kā izrādi. Un paliek skatītāju lomā," savā viedoklī paudis kāds cits komentētājs.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstija, ka Valsts prezidents stāstīja, ka iepazinies ar topošo valdības deklarāciju un esot guvis "pilnīgi skaidru pārliecību", ka topošā koalīcija ir pietiekami stabila un ka tai ir pietiekami daudz kopīgu uzstādījumu, kas var būt par pamatu nākamās valdības darbībai nākamajos četros gados.

Nākamās valdības politikas bāze, kas ir ietverta valdības deklarācijas melnrakstā, varētu nest sabiedrībai nopietnus uzlabojumus gan ekonomiskajā, gan arī sociālajā jomā, ja tie tiks izpildīti, uzskata prezidents.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas