Navaļnijs atklāj, cik briesmīgos apstākļos dzīvo cietumā

tautaruna.lv 26.novembris 2022, 16:11
 
AP/Scanpix/LETA
Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, kurš izcieš sodu Vladimiras apgabala Melehovas kolonijā Nr. 6, iesūdzējis koloniju tiesā, jo viņam netika izdoti ziemas apavi. Par to ziņots Navaļnija Instagram kontā.

Fragments no Navaļnija ieraksta:

"Nu ko jūs smejaties. Tos neizsniedz un viss. Un man tie patiešām ir vajadzīgi. Visa zona jau vairākas nedēļas ir pārgājusi uz ziemas apģērbu, bet mani ļaunie cietumsargi nekaunīgi nedod man ziemas zābakus.

Mans pastaigu laukums ir ar ledu klāta betona aka, kas ir mazāka par kameru. Mēģiniet pastaigāt tur šādos rudens zābakos. Bet jāstaigā. Tā ir vienīgā pieejamā 1,5 stundas svaiga gaisa.

Kāpēc cietuma uzraugiem jātiek galā ar tik sīkām muļķībām? Ak, šis ir lielisks un pārdomāts cietumu sistēmas spiediena piemērs.

Viņi nedod jums ziemas zābakus. Tātad, vai nu jūs neejat ārā pastaigāties (un ciešat), vai arī izejat un saslimstat (kas ar mani jau ir noticis). Saaukstēties ir muļķības, ja esi mājās ar segu, tēju un medu. Un kamerā, kur karstais ūdens pastāv 3 krūzīšu veidā - brokastīs, pusdienās un vakariņās - absolūti nav ieteicams slimot pat ar saaukstēšanos. Ja saslimsi, būs kaut kas jāprasa administrācijai - tabletes, medicīniskā aprūpe, atļauja vilnas zeķēm utt. Sajūtot, ka viņiem ir papildu sviras, administrācija sāks pieprasīt jums atteikties no kādām jūsu pozīcijām. Cīņa cietumā ir nebeidzami savstarpēju ievainojamību meklējumi. Un stulbi ziemas zābaki padara mani neaizsargātu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:05

Jaunākās diskusijas