Karalis Čārlzs III apņēmies lauzt vairākas karaļnama tradīcijas

tautaruna.lv 26.novembris 2022, 19:48
 
Reuters/Scanpix/Leta
Kopš par Lielbritānijas karali kļuvis Čārlzs III, karaļnams ir piedzīvojis vairākas pārmaiņas. Kā ziņo karaļnama eksperti, tad karalis grasās ieviest nopietnas pārmaiņas arī Ziemassvētku svinību norisē, vēsta "The Sun".

Bijusī "BBC" korespondente Dženija Bonda, kura vēstīja par jaunumiem karaliskās ģimenes dzīvē, vēsta, ka karalis grasās lauzt vairākas Ziemassvētku tradīcijas.

Pirmie Ziemassvētki pēc karalienes Elizabetes II došanās mūžībā būs citādāki nekā tie ierasts bija.

Karaliskā ģimene tāpat kā iepriekš pulcēsies savā Norfolkas īpašumā, taču svinības būs mazāk formālas. Iepriekš svinību laikā tika ievērots protokols un svētki bija ļoti oficiāli. Nākot pie varas Čārlzam III to norise mainīsies. Ģimenes locekļiem svētku laikā vairs nebūs nepieciešams paklanīties monarha priekšā.

Karalis lauzis arī vairāku gadu ilgo tradīciju, ka visa ģimene pulcējas vienkopus, lai skatītos monarha uzrunu tautai, kas ierasti TV tiek pārraidīta Ziemassvētku dienas pēcpusdienā.

Karaļnama eksperte atzīst, ka Čārlzs III nolēmis atteikties no arhaiskā rituāla, lai tā vietā varētu kopā ar saviem mīļajiem aizvadīt jaukus un nepiespiestus svētkus, gremdējoties atmiņā par aizgājušajiem gadiem.

Paredzams, ka dažas tradīcijas tomēr saglabāsies. Karaliskās ģimenes locekļi, visticamāk, apmeklēs dievkalpojumu Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, pirms ieturēs Ziemassvētku vakariņās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas