Par Jāņa Ķīša dzīvību mediķi cīnījās pusotru stundu

tautaruna.lv 15.novembris 2022, 12:15
 
Kaspars Krafts/F64
12. novembrī mūžībā devās Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas fakultātes Dermatoloģijas un veneroloģijas katedras asociētais profesors Jānis Ķīsis. RSU Iekšķīgo slimību katedras asociētais profesors Vladimirs Voicehovskis Santas Sergejevas materiālā "Par profesora dzīvību kolēģi cīnās pusotru stundu" izdevumā "Kas Jauns" stāsta, ka par drauga nāvi uzzinājis no Stradiņa slimnīcas neatliekamās medicīnas centra kolēģiem.

Jānis dzīvo Jūrmalā un tieši tāpēc sākotnēji nonāca Jūrmalas slimnīcā.

"Es tikai varu minēt, bet droši vien stāvoklis bija tik smags, ka viņu uzreiz nolēma transportēt tālāk uz Stradiņa slimnīcu," saka Voicehovskis.

Stradiņos mediķi izmisīgi cīnījās par Jāņa Ķīša dzīvību, reanimējot viņu 1,5 stundas. Taču glābt neizdevās.

Voicehovskis piebilst, ka Ķīša nāve bija ļoti negaidīta, pēdējā abu sarunā Jānis bijis apņēmības pilns, tika pārrunāts topošais projekts.

Asociētais profesors bija savas pamatspecialitātes izcils virzītājspēks Latvijā gan kā ārsts, gan kā zinātnieks. Viņš bija Skolotājs vairākām dermatologu un venerologu paaudzēm, lasot lekcijas un vadot nodarbības augstskolā jau kopš 1988. gada.

Asociētais profesors bija izveidojis savu dermatoloģijas klīniku, dibinājis Latvijas Dermatovenerologu biedrību un bija Latvijas Estētiskās medicīnas asociācijas valdes loceklis. Jānis Ķīsis kā viens no pirmajiem Latvijas dermatologiem jau daudzus gadus bija gan Eiropas Dermatoloģijas un veneroloģijas akadēmijas, gan Amerikas Dermatoloģijas akadēmijas biedrs. Asociētais profesors bija izcils skolotājs jaunajiem zinātniekiem - viņa vadībā sekmīgi aizstāvēti četri promocijas darbi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas