Pēc 8 mēnešiem Ukrainā latviešu ārsts situāciju Latvijā salīdzina ar paradīzi

tautaruna.lv 17.novembris 2022, 19:30
 
Ekrānšāviņš no TV24 video
Neilgi pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, sniegt medicīnisko palīdzību karā cietušajiem Ukraiņiem steidza arī latviešu mikroķirurgs Olafs Libermanis. Pēc 8 mēnešiem, kas pavadīti Ukrainā, mediķis dalās ar zīmīgiem vārdiem par Latviju.
"Es neko daudz nezinu par Latvijas sabiedrību. Tiešām 8 mēnešus es biju projām. Šeit ir pavisam cita realitāte nekā tur," TV24 raidījumā "Uz līnijas" norāda O.Libermanis.

"Šeit ir paradīze. Salīdzinot ar Ukrainu, šeit ir paradīze. Protams, ir ar nelielu tendenci celties dīzeļdegvielas cenām, apkures cenām. Tas arī viss. Reāli mums ir paradīze, to vajag novērtēt. Kaut vai bezmaksas ārstēšana - kad sāc ar ukraiņiem runāt, cik maksā endoprotezēšana, mēs to nevaram atļauties. Mums viss ir bez maksas, vai par kaut kādu simbolisku iemaksu. Bet mēs īdam, žēlojamies, rakstam ministram, viņi nesaprot. Mums tiešām klājās ļoti labi. Mums ir sakopta vide, tīra pilsēta," savā viedoklī dalās mediķis.

Jau vēstīts, ka mikroķirurgs Olafs Libermanis kanāla TV24 raidījumā "Dr. Apinis" aprīlī pastāstīja par to, kā bija strādāt kara apstākļos Ukrainā.

Ārsts atklāj, ka viņi strādājuši slēgtā hospitālī ar aizlīmētiem un smilšu maisiem aizkrāmētiem logiem, tāpēc daudz par Kijivā notiekošo nav zinājis.

Ārsts arī pastāsta, ka vakaros pulksten 19.00 slimnīcā tika izslēgtas gaismas, bet personāls pārvietojās ar lukturiem un svecēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:59

Jaunākās diskusijas