Liepnieks: Kariņš izskatās arvien sliktāk

tautaruna.lv 14.novembris 2022, 11:30
 
F64
Turpinoties jaunās valdības veidošanai, "Jaunā vienotība" (JV) un "Apvienotais saraksts" (AS) arī turpina risināt domstarpības. Politisko notikumu apskatnieks, sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks vietnē "Twitter" komentējis valdības veidošanas procesu.

Liepnieks komentējis Krišjāņa Kariņa (JV) un Ulda Pīlēna (AS) sarunas par koalīcijas veidošanu.

"Manā ieskatā Kariņš izskatās aizvien sliktāk, Pīlēns aizvien labāk," pauž Liepnieks.

Uz kāda Twitter lietotāja komentāru, "Kas tur pie vainas varētu būt? Pārāk daudz stresa? Neveselīgs uzturs? Stila kļūdas?", Liepnieks atbild: "Nezinu ... varbūt patiesas ieinteresētības trūkums, augstprātība, vienaldzība, nogurums no visa ..."

Twitter lietotājiem ir dažādi viedokļi, viņi neskopojas ar kritiku gan Kariņam, gan Pīlēnam.

"Kariņam urīns nedaudz spiež uz smadzenēm. Es saprotu, ka Jaunā vienotība ir vēlēšanu uzvarētāji, bet ne jau ar 51 balsi saeimā. Kariņa augstprātība un lecīgums noved viņu pie aprobežotības. Ašeradins nav labāks. Tā zīmēšanās, mēs te kuro valdību jau."

"Kariņš dara visu, lai nebūtu premjers. Nekļūt par premjeru ir viņa "exit" plāns, lai mierīgi gatavotos Eiroparlamenta vēlēšanām un tad nominācijai par Eiropas Komisāru, bet ir nianse... ja par premjeru tiek Rinkēvičs, tad tā iekšējā cīņa būs ļoti asa."

"Par Kariņu - saprastu, ja viņš 4 gados būtu uzlecis kā zvaigzne un parādījis sevi no labākās puses. Bet patlaban izskatās - viss būs kā iepriekš, iedosim tiem jauniņajiem nepateicīgākās ministrijas un spīdēsim uz fona. Saprotams, ka AS ir šai sakarā jautājumi un vēlme mainīt pieeju."

"Muļķības! Pilnīgi pretēji izskatās."

"Pīlēns nesen par sevi intervijā “Aizliegtajam paņēmienam” teica, ka viņš ir arhitekts un līdz ar to ir cilvēks,kas grib būt klāt pēc būtības. Esošajos paradoksālajos laikos viņam būtu pagrūti vadīt procesus pēc būtības.Drīzāk premjera krēsls pārņemtu Pīlēnu, nevis Pīlēns krēslu."

"Kariņš neizskatās labi, iespējams, ka viņam viss piegriezies. Savukārt Pīlēns nemaz tā neraujas pie valsts vadīšanas, viņš labprāt ieņem tādu stratēģa, vizionāra lomu."

Tikmēr, kā vēstīts,

Koalīcijas veidošanas sarunas, kas notika šajā nogalē starp partiju apvienību "Jaunā vienotība" (JV) un "Apvienoto sarakstu" (AS), esot bijušas lietišķas, TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja politiķis Edgars Tavars (AS).

Viņš raidījumam apstiprināja, ka konsultācijas nedēļas nogalē esot notikušas, tās esot bijušas samērā lietisķas.

Tavars, lai arī plašāk sarunas nevēlējās komentēt, norādīja, ka AS "esot diezgan optimistiski".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas