Liepnieka prognoze par karu Ukrainā nav iepriecinoša

tautaruna.lv 19.novembris 2022, 10:42
 
F64
Politisko notikumu apskatnieks, sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks vietnē "Twitter" komentējis Krievijas-Ukrainas kara turpmāko gaitu.

Liepnieks uzskata, ka karš turpināsies vēl ilgi un nekādu citu variantu, tostarp, miera sarunu, nebūs.

"Lai cik grūta ziema arī negaidītu Ukrainu, nekāds pamiers vai vienošanās ar Krieviju nav iespējama, tapēc ka jebkurš pamiers šodien nozīmētu lielāku karu, vairāk kara noziegumu pēc tam, kad Krievija atkoptos no zaudējumiem. Tas nozīmē, ka karš būs vēl ilgi. Nav nekādu variantu," viņš raksta.

Tāpat Liepnieks skaidro, kāpēc nav iespējamas Krievijas-Ukrainas miera sarunas.

"Šī situācija padara jebkādas sarunas neiespējamas ne tikai no Ukrainas viedokļa, bet arī rietumu (nu vismaz anglosakšu) tapēc, ka vienošanās ar Krieviju neko nerisina, tikai atliek. Tapēc pareizāk karot tagad, nevis atlikt un tad karot ar stiprāku Krieviju," viņš piebilst.

Iepriekš vēstījām, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pēc Rietumu mediju ziņām, ka Kijeva tiek virzīta dialoga virzienā ar Maskavu, nosauca nosacījumus sarunu sākšanai.

"Vēlreiz: teritoriālās integritātes atjaunošana, ANO Statūtu ievērošana, kompensācija par visiem kara nodarītajiem zaudējumiem, katra kara noziedznieka sodīšana un garantijas, ka tas vairs neatkārtosies," prasības pauda Volodimirs Zelenskis, nodēvējot tās par absolūti saprotamām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas