Tviterī ironizē par "airBaltic" šefa apņemšanos

tautaruna.lv 4.novembris 2022, 11:20
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Aviokompānijas "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss vietnē "Twitter" publicējis kādu apņemšanos.

"Šodien [1.novembrī] pirms 11 g. es kļuvu par "airBaltic" prezidentu un izpilddirektoru. Mani nolīga, lai bankrotējošu uzņēmumu atkal padarītu pelnošu. 11 g. vēlāk, Covid un kara laikā, esam ceļā uz lidsabiedrības kotēšanu biržā. Panāksim divkāršu apgrozījumu un atmaksāsim valdības aizdevumu," vietnē "Twitter" raksta aviokompānijas izpilddirektors Martins Gauss.

Pēc komentāriem var spriest, ka cilvēki šobrīd ši mērķa īstenošanā segumu neredz.

Vaira: Un kāpēc jums alga gandrīz miljons eiro gadā? Tas tāpēc, ka esat ceļā uz...

Valts: Lidsabiedrībā ir ieguldīti simtiem miljonu eiro. Atdeve no šīm investīcijām, diplomātiski izsakoties, ir ļoti mērena. Ir nozares, kur šīs pašas investīcijas nestu krietni lielāku atdevi. Kādēļ Latvijas valstij turpināt uzturēt šo dārgo, es teiktu - hobiju?

Dr.Ed: Ceļā uz kotēšanu biržā var būt 10 gadus, vai arī tur nebūs ko kotēt. Kam vajadzēs akcijas no uzņēmuma kurš vienmēr strādājis ar mikro peļņu, bet pārsvarā ar būtiskiem zaudējumiem, un vienmēr dotēts?

Andris: Pa biržu, to jau vajadzēja vairākus gadus atpakaļ. Skumdina, ka Airbaltic izmanto īrētās vecās grabažas.

Jānis: Tak tikai nodokļu maksātāji tur pie dzīvības to "airBaltic". Korumpēta shēma.

Jau ziņots, ka Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" valdes priekšsēdētāja Martina Gausa atalgojums kompānijā pagājušajā gadā pieauga par 20,7% - līdz 829 018 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas gada ienākumu deklarācija par 2021.gadu.

"airBaltic" 2021.gadā pārvadāja kopumā 1,628 miljonus pasažieru, kas ir par 21,4% vairāk nekā pirmajā pandēmijas gadā - 2020.gadā.

"airBaltic" apgrozījums pagājušajā gadā bija 204,1 miljons eiro, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 49% un bija 135,7 miljoni eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:35

Jaunākās diskusijas