Liepnieks: Iespējams, par gāzi varējām maksāt daudz mazāk

tautaruna.lv 27.oktobris 2022, 11:30
 
F64
Politisko notikumu apskatnieks, sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks vietnē "Twitter" komentējis augstās gāzes cenas Latvijā.
Kā skaidro Liepnieks, lielākā daļa Latvijas pašvaldību ir iepirkuši gāzi sezonai pašā augstākajā punktā par teju divreiz lielāku cenu nekā šobrīd ir tirgus cena.

"Ar to gāzi jautri. Gāzes cena krīt. Šobrīd (ziema gan nav vēl pat sākusies) situācija ir tāda, ka lielākā daļa Latvijas pašvaldību (uzņēmumi) ir iepirkuši gāzi sezonai pašā augstākajā punktā par teju divreiz lielāku cenu nekā šobrīd tirgus un mēs par to maksāsim visu ziemu," viņš raksta.

Uz jautājumu, vai no tā varēja izvairīties, Liepnieks skaidru atbildi nesniedz.

"Vai no tā varēja izvairīties? Dzirdu dažādus viedokļus, vēl iedziļināšos, kaut kad, bet sekas ir smagas. Gan mājsaimniecībām siltuma rēķinos, gan biznesiem, kas nevar pavilkt vairs komuonālos telpām un ekonomikas konkurētspējai."

Arī Twitter lietotājiem viedokļi ir dažādi.

"Neesmu drošs, vai pārmetums ir īsti godīgs. Vai tajā brīdī bija pamats domāt, ka tikai jāgaida un apkures sezonas sākumā gāze kļūs lētāka? Var tikai minēt, kā viņi tiktu zākāti, ja būtu šāda pieeja. Bet, ja cena nenokristu, vispār tiktu pie kriminālprocesa."

"Bloomberg nesen bija raksts par šo tēmu. Gan jau ka vietējie lohi Bloomberg nelasa, bet klausās ko Kariņš teica. Tāpēc arī tādi lēmumi, kad ekonomiku vada filologs."

"Akciju tirgos ir tāds nerakstīts likums: Pērc, kad asiņo! Diemžēl cilvēka psiholoģija strādā pilnīgi pretēji. Kad cenas kāpj, visi steidzās pirkt, jo visiem sajūta, ka cenas augs vēl. Ar gāzi būs nostrādājis tas pats."

"Atcerēsimies Kalvīti TV pārraidē, kad viņš rudenī pie augstākās gāzes cenas šantažēja valsti teikdams, pārdošu ziemā gāzi par šodienas cenu, jo uzņēmējam arī jāpelna, tas nekas, ka iepirkts tika jau vasarā par mazāko cenu. Tagad, kad cena nokritās, ko nu?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas