"Kā kino!" Lapsa komentē video, kā Sobčaka šķērsojusi robežu

tautaruna.lv 4.novembris 2022, 5:00
 
Nora Krevņeva/F64 Photo Agency
Trešdienas pēcpusdienā vairāki mediji vēstīja, ka bijusī prezidenta amata kandidāte, viena no slavenākajām Krievijas televīzijas personībām Ksenija Sobčaka caur Baltkrieviju aizbēgusi uz Lietuvu. Mikroblogošanas vietnē twitter ievietots video, kurā redzams, kā viņa šķērsojusi Baltkrievijas - Lietuvas robežo. Par to izteicies arī publicists Lato Lapsa.
"Ksenija Sobčaka ir pietiekami liela draņķe, Putina kreatūra un vēl viss kas. Bet vienalga - sakiet, ko gribat, tomēr šis stāsts ir akurāt kā kino. Sen kaut ko tādu nav gadījies redzēt," mikroblogošanas vietnē twitter raksta L.Lapsa.
Portāls "tautaruna.lv" jau vēstīja, ka K.Sobčaka naktī pametusi Maskavu. "Viņa internetā iegādājās lidmašīnas biļetes uz Dubaiju, bet dienu vēkāk - uz Turciju. Viņa to darīja, lai maldinātu operatīvos darbiniekus. Patiesībā viņa devās uz Lietuvu caur Baltkrieviju,» TASS citē vārdā neminētu avotu Krievijas tiesībsargājošās iestādēs.
Telegrammas kanāls "Baza" apgalvo, ka K.Sobčakas aizturēšanas nolūkos Krievijas likumsargi vakarnakt ieradās "Vnukovo-3" lidostā, bet aizturēt Sobčaku nepaspēja.
25.oktobrī aizdomās par reketu tika aizturēts K.Sobčakai piederošā uzņēmuma "Ostorožno media" direktors Kirils Suhanovs.
K.Sobčaka šīs ziņas nekomentē. No rīta viņa paguva tikai uzrakstīt, ka K. Suhanova aizturēšana ir "žurnālistikas apspiešana" un pats Kirils ir "uzņēmējs un mūsu reklāmas darbinieks".
TV3 Lietuva atgādina, ka K. Sobčaka ir viena no slavenākajām Krievijas televīzijas sejām (pēc popularitātes valstī viņa ilgus gadus bija otrā aiz V. Putina). 2018. gadā viņa piedalījās Krievijas prezidenta vēlēšanās.
K. Sobčakas ir Anatolija Sobčaka meita, kurš bija ietekmīgs politiķis postpadomju Krievijā un bijušais Sanktpēterburgas mērs, kuram bija liela nozīme Putina nākšanā pie varas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas