Tīmeklī: Brieža viedoklis par pieminekļa nojaukšanu Liepājā nokaitina līdzcilvēkus

tautaruna.lv 26.oktobris 2022, 14:15
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
Otrdien, 25.oktobrī, Liepājas centrā demontēts padomju armijai veltītais piemineklis. Komentārus par ierakstu, kas veltīts šim notikumam, mikroblogošanas vietnē twitter saņēmis bokseris Mairis Briedis.
"Nav vairs kas aizstāvēs Liepāju," tā pie attēla, kurā redzama pieminekļa demontāža Liepājā, otrdien publicētajā ierakstā mikroblogošanas vietnē twitter rakstījis bokseris Mairis Briedis.

Tiesa, citi twitter lietotāji nav kautrējušies izteikt savas domas par M.Brieža publicēto. "Par kurzemes katlu vispār esi dzirdējis?" vaicā kāds ieraksta komentētājs.

Sun: "Stāvēja piemineklis un aizstāvēja Liepāju? Kopš kādas vakardienas RU mediji raksta ar sātanismu Eiropā. Nez tie ir tie, kuri piedēvē pieminekļiem maģiskās spējas?"

Strautmane: "Aš ar kafiju aizrijos... Mairi, tev ir smaga arodslimība! Smaga!"

Guncho: "Nju kā man šķiet ragainais pārdzīvo, ka vatņiku bataljons likvidēts."

Kristian: "Aizveries vate. Kauns ka tāds nēsā latvisku vārdu uzvārdu."

Tikmēr aktieris un uzņēmējs Ivars Auziņš pie M.Brieža publicētā ieraksta norādījis, ka "Ukraina tieši šobrīd aizstāv".

Vēl kāda cita ieraksta komentētāja paudusi viedokli, ka "ne jau šis betons stabs kaut ko sargāja."

"Okupantiem tas piemineklis bija, nevis aizstāvjiem vai atbrīvotājiem. Prom beidzot ir," norāda kāds cits mikroblogošanas vietnes twitter lietotājs.

"Divu okupācijas režīmu savstarpējā rēķinu kārtošana diezin vai varētu tikt saukta par "aizstāvēšanu". Kā tagad modē teikt Jums tuvās politiskās aprindās: "Situācija nav tik viennozīmīga", viedoklī norādījusi kāda cita komentētāja.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka pie Liepājā nojauktā pieminekļa ik gadu 9.maijā pulcējās cilvēki, lai atzīmētu Krievijā svinētos svētkus. Piemineklis "1941.gada Liepājas aizstāvjiem", ko tautā dēvēja par "Granātmetēju", tika atklāts 1960.gadā, tā tēlnieks bija Egons Zvirbulis, arhitekts - Jānis Līcītis. Tolaik šo laukumu nodēvēja par Parādes laukumu.

Atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pašvaldībai līdz šā gada 22.novembrim Kultūras ministrijai (KM) ir jāiesniedz valsts budžeta līdzekļu pieprasījums par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu demontāžas faktiskajām izmaksām. Tad KM izskatīs un izvērtēs saņemto informāciju un, ja nebūs iebildumu, to apstiprinās, norāda Lazdāne.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka, pamatojoties uz KM apstiprinātajiem valsts budžeta līdzekļu pieprasījumiem, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kompensēs izdevumus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Tā kā valsts finansēs ne vairāk kā 50% no kopējām demontāžas izmaksām, pašvaldības budžeta izmaksas par objektu demontāžu būs zināmas ne agrāk kā šī gada 1.decembrī, piebilst pašvaldības pārstāve.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas